Tejszínes csirkemell tésztával – chicken Alfredo variáció

tejszínes csirkemell tésztával

A tejszínes csirkemell tésztával avagy chicken Alfredo a neve dacára nem olasz, hanem eredetileg amerikai recept. Nagy előnye, hogy pofonegyszerűen elkészíthető, szinte csak össze kell dobálni az alapanyagokat. (Azért csak szinte, mert menet közben ki kell szedni  csirkemellet a főzőléből és szét kell trancsírozni.) Ez nem az eredeti recept, hanem egy lustább, akarom mondani ráérősebb variáció.

A tejszínes csirkemell a tésztával együtt lágy, krémes ízeket képvisel, karakteresebb ízt a sajt tud neki adni. Az eredeti recept szerint parmezánt kell használni, de bármilyen sajttal kiváló egytálétel.

Milyen tésztát használj a tejszínes csirkemellhez?

Mindenképpen valami nagyobb darabokból állót, én itt is a csőtésztaféleségeket részesítem előnyben, hogy a szaft alaposan átjárhassa. Az olasz Alfredo tészta eredetileg fettuccine tésztával készült, ami egy testesebb szélesmetélt, de a csirkés részt a tejszínnel már az amerikaik álmodták hozzá.

Ez itt egy olyan verzió, amelyben egyben főztem meg a csirkemellet, de ez nem lényeges. Előre is fel lehet vágni, még gyorsabban is megfő.

Tejszínes csirkemell tésztával, Chicken Alfredo  (diétás) tipp #1.:

Ha diétásan szeretnél étkezni, akkor a tejszínen kell vékonyítani, mert az bizony zsíros hozzávaló (már ha az igazán jó minőségűről beszélünk). Diétás chicken Alfredo-hoz használj fele-fele arányban tejszínt és tejet, így az ízek is megmaradnak, és a kalóriákat is kordában tarthatod 😉

Tejszínes csirkemell tésztával, Chicken Alfredo tipp #2.:

Ez itt egy olyan változat, melyet fele-fele arányban főzőtejszínnel és húslevessel készítettem. Javaslom, próbáld ki te is így!

Tejszínes csirkemell tésztával, avagy chicken Alfredo hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 500 ml főzőtejszín
  • 500 ml csirkehús leves vagy víz + 1 leveskocka
  • 500 g csőtészta, fettuccini vagy spagetti
  • 20 dkg parmezán vagy egyéb sajt
  • 1 csokor petrezselyem

Tejszínes csirkemell tésztával, chicken Alfredo elkészítése:

  1. Egy nagyobb lábasba öntsd bele a tejszínt és a húslevest. Húsleves helyett vizet is használhatsz egy leveskockával. Nem olyan finom, de néha ki tud segíteni 🙂
  2. A megmosott csirkemell filét tedd bele és főzd kb. egy óra alatt készre.
  3. Vedd ki a csirkemellet egy tényérba és aprítsd össze, majd tedd vissza a szószba.tejszínes csirkemell tésztával 1
  4. Keverd hozzá a sajtot. Ezzel már nem kell tovább főzni, mert félő, hogy odaég. Megolvad a sajt a forró ételben, és kész is!tejszínes csirkemell tésztával 2
  5. Szórd meg friss, aprított petrezselyemmel!tejszínes csirkemell tésztával
  6. Jó étvágyat! 🙂

Tejszínes csirkemell tésztával, Chicken Alfredo tipp #3.:

Főzz meg egyszerre több csirkemellet, legközelebb gyorsan össze tudsz dobni egy könnyű ebédet vagy vacsorát egy másik szósszal. Én is így tettem:

Paradicsomos csirkemell tésztával

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Paradicsomos csirkemell tésztával - kotkodakonyhaja.hu
  2. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu
  3. Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*