Csodálatos omlós rántott csirkecomb

rántott csirkecomb

Hogy lesz csodálatosan omlós a rántott csirkecomb? Ugyanis nagyon nehéz eltalálni azt a sütési hőfokot és időt, hogy a zsiradékban rendesen átsüljön a csirkecomb, de még ne égjen meg. A titok nyitja a kétféle sütési mód.

Rántott csirkecomb hozzávalók:





  • fejenként 1-2 csirkecomb
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj/zsír a sütéshez
  • tej

Elkészítése

  1. A csirkecombokat megmossuk, a porcnál kettévágjuk. A felsőcombokat a csont mentén bevagdossuk, hogy könnyebben átsüljenek. Megsózzuk.
  2. A szokott módon panírozzuk: lisztbe, kevés tejjel felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Kis lángon forró zsiradékban 15 perc alatt kisütjük, amíg a bunda szép aranysárga lesz.
  3. Most jön a trükk: 150 fokra 50 percre sütőbe tesszük, ettől lesz igazán porhanyós a hús.
  4. Salátával vagy krumplival, rizzsel tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
rántott csirkecomb elvágása
rántott csirkecomb1
rántott csirkecomb

A sült csirkecomb tradícionális vasárnapi étel, de nálunk kirándulásra is ez meg a rántott csirkemell a favorit. Előző nap megsütve, alufóliába csomagolva sokkal táplálóbb, mint egy sima szendvics. Mellé egy zsömle, esetleg savanyú uborka, és a túrára garantáltan biztosítva van az energia 🙂

Persze nem kötelező a sütőben sütős trükköt alkalmazni. Ha a comb a zsiradékban rendesen átsül, nem marad „véres” (a kifolyó vörös lé egyébként nem vér), akkor azonnal fogyasztható. Ezt könnyen ellenőrizhetjük: Szedjük 15-20 perc után az aranybarnára sült csirkecombot a zsiradékból egy papírszalvétára és húsvillával szurkáljuk meg. Ha nem folyik belőle véres lé, akkor kész. Ha igen, visszatehetjük akár a serpenyőbe is, de ha a bundája megfelelő színű, akkor csak megég. Ha viszont alacson hőfokon tovább sütjük a tepsiben, akkor tökéletes lesz az eredmény.

Ez mind a felső-, mind az alsócombokra igaz, habár eltérő sütési idő szükséges a kettőnek.

Jó étvágyat! 🙂

További hagyományos csirkeételek:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Gyors rukolás zöldségsaláta - kotkodakonyhaja.hu
  2. Töltött csirkecomb - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*