Csirkemell zöldségekkel és rizzsel

bababarát csirkemell zöldségekkel

Csirkemell zöldségekkel megpárolva: az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb étel, ha épp csak össze akarunk ütni valamit. Kevés hozzávaló, rövid idő, ez az, ami kell hozzá. És az eredmény egy tápláló, egészséges és nem utolsósorban finom étel.

Csirkemell zöldségekkel és rizzsel – hozzávalók 2 fő részére

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 zsenge újhagyma
  • zsiradék a sütéshez
  • bors

Csirkemell zöldségekkel és rizzsel – elkészítés

  1. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk fel csíkokra, sózzuk, borsozzuk.
  2. 1-2 ek. zsiradékon pirítsuk meg kisebb adagokban minden oldalukon. A kész csirkemellcsíkokat szedjük tányérra.
  3. A paprikát és a zöldhagymát karikázzuk fel, dobjuk a serpenyőbe, ha szükséges, pótoljuk a zsírt, 2-3 perc alatt pirítsuk meg ezt is.
  4. Végül dobjuk vissza a zöldség mellé a húst és 1-2 percig kevergessük együtt.
  5. Rizzsel vagy friss salátával tálalhatjuk.

Tipp 1.: Érdemes forrú serpenyőt használni, mert a hús hamar átsül, a zöldségnek meg nem kell megfonnyadnia, úgy jó, ha ropogós. Főzés elején tehát bátran használjunk nagylángot, csak akkor vegyük takarékra, ha netán túlforrósodik az edény és meg akar égni az étel.

Tipp 2.: Bababarát recept lesz belőle azonnal, ha kihagyjuk a borsot. Paprikát és hagymát 8 hónapos kortól adhatunk a babáknak.

A kép forrása: https://www.madeformums.com/baby/sweet-and-sour-chicken/ (A recept szerintem nem bababarát, úgyhogy azt nem vettem át.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*