Csirkemell Bombay burgonyával

csirkemell bombay burgonyával

Csirkemell bombay burgonyával: aki kedveli az új ízeket, annak érdemes egyszer kipróbálnia. A csirkemell és a krumpli a hagyományos összetevőket alkotják, hozzá az indiai konyha fűszerei adják az újszerű zamatokat.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 kg burgonya
  • fél tk. őrölt kurkuma
  • fél tk. őrölt kömény
  • 1 citrom
  • 1 piros paprika
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • bors
  • korianderzöld

Csirkemell Bombay burgonyával – elkészítés

  1. A krumplit 2-3 cm-es kockára vágjuk és bő vízben forrástól számított 6 percig főzzük.
  2. Közben egy mély tálban összekeverjük a kurkumát, köménymagot, a citrom lereszelt héját, a korianderzöldet, a meghámozott és lereszelt gyömbért. A citromból levágunk két szeletet és félretesszük, a többinek a levét is fűszerkeverékhez szűrjük, összekeverjük. Nekem nem volt friss korianderzöldem, de a klasszikus Bombay burgonyának elengedhetetlen része és tipikus pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
  3. Beleforgatjuk a csirkemell kockákat és a félig főtt, leszűrt krumplit. Megsózzuk, borsozzuk, 2-3 ek. olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. Tűzálló tálba tesszük, rátesszük a citromkarikákat, rászeleteljük a paprikát. Fedő alatt 225 fokon sütni kezdjük, 20 perc után levesszük a fedőt és a tetejét megpirítjuk.
  5. Jó étvágyat! 🙂
kurkuma kömény citrom
bombay burgonya fűszerkeverék
csirkemell bombay
bombay burgonya csirkemell
csirkemell bombay burgonyával

Itt egy hasonló receptet találsz: https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/roasted-chicken-breast-with-lemony-bombay-potatoes/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*