Cordon bleu csirkemellből

cordon bleu

Cordon bleu csirkemellből az ünnepi asztalra – egy kiváló választás. A sonka és a sajt csirkemellbe töltve, majd az egész bepanírozba és kirántva nem okoz csalódást, általában mindenkinek ízlik.

cordon bleu

Cordon bleu, de láttunk már számos csodát…

Még néhány évvel ezelőtt se volt ritkaság a cordon bleu egyéni írásmódjaival találkozni a vendéglők étlapjain: gordon bleu, sőt gordon blue (!), de a kedvencem a “csirke gordon”. Szóval maradjunk annyiban, hogy a helyes elnevezés cordon bleu {kordon blő} mint “kék szalag”. Többféle történet is kering a népszerű csirkeétel eredetéről, az egyik forrás az Atlanti óceánt leggyorsabban átszelő hajó számára kitűzött díjból, a Kékszalag díjból eredezteti az elnevezést. Manapság a Baltoni vitorlások számára rendezik meg minden évben a Kékszalag versenyt.

Cordon bleu hozzávalók

  • 2 csirkemellfilé
  • 10 dkg prágai sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • liszt
  • 2 tojás
  • tej
  • panírmorzsa (avagy mifelénk csak prézli)
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítése

  1. A csirkemell darabokat laposan két szeletbe vágjuk. sózzuk. kiklopfoljuk.
  2. A csirkemell szeletekre ráfektetünk egy-egy szelet sonkát és egy darab sajtot, majd félbe hajtjuk.
  3. A csirkemell darabokat lisztbe, tejjel elkevert tojásba és prézlibe forgatva bepanírozzuk.
  4. Zsiradékot forrósítunk, a húst benne pirosra sütjük.
  5. Sült krumplival tálaljuk.
  6. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell kiklopfolása
csirkemell sonka
csikemell sonka sajt
cordon bleu panírozása
cordon bleu sütése
cordon bleu

Tipp: Nem muszáj bő olajban sütni, a csirkemell könnyen átsül akkor is, ha nem úszkál a zsiradékban. Ha közepes lángon sütjük, pont jó lesz, mire megpirul a bundája.

Tipp 2.: nem fog kifolyni az olvadt sajt, ha ügyelünk arra, hogy a hajtásnál a csirkemell szélei között ne legyen hézag, úgy panírozzuk be. Ha biztosra akarunk menni, a tojás után a csirkemellet visszatehetjük lisztbe, majd újra tojásba, végül prézlibe forgatva készen áll sütésre.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*