
Nézd meg képeken a csirkemell filézését/csontozását!
A csirkemell filézése vagy csontozása nem bonyolult, és néha szükséges, még ha legtöbbször konyhakész, filézett csirkemellel dolgozunk is, de van, hogy csak bőröset kapunk. Ha lehetőségünk van tanyasi csirkemellet vásárolni, érdemes, mert sokkal zamatosabb, mint a nagyüzemi. A hús színén is látszik, nem olyan hófehér, inkább rózsaszínes-sárgás.
A csirkemell filézése során először levesszük a bőrt, amit elég néhány helyen elvágni, a legnagyobb felületeken elég csak lehúzni a húsról. Utána a csont mentén mindkét oldalról levágjuk a húst a csontról. Vigyázzunk, hogy ne maradjon túl sok hús a csonton, de fontosabb, hogy a csirkemell filé teljesen mentes legyen csontszilánktól és porctól.
A csirkemellett utána szeletelhetjük, felkockázhatjuk vagy csíkokra vághatjuk. Itt a csirkemell szeletelését mutatom be.
Csirkemell filézése képeken







Ugyanezt eljátsszuk a másik oldalon is.




És kezdődhet a fincsi csirkemell étel elkészítése!
Készíts pl. mexikói csirkés tésztát vagy natúr csirkemellet vagy akár rántott csirkemellet!
Leave a Reply