Csirkemell pác

pácolt csirkemell kisütve

Csirkemell pác grillezéshez vagy serpenyőben sütéshez. Elég 1-2 órával sütés előtt bepácolni, de ha előző nap megcsinálod, még finomabb lesz!

A csirkemell pác ízesítését úgy variálod, ahogy akarod, a lényeg, hogy a fő alkotóelemek benne legyenek. Ezek pedig: olaj a levegő kizárásához, egy pici ecet , hogy az ízek a csirkemell rostjai közé tudjanak hatolni és fokhagyma a tipikus pácolt hús íz eléréséhez. Ezeken kívül tehetsz bele mustárt, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, majorannát vagy bármi olyan zöldfűszert, amit szeretsz. Fontos: sót nem teszünk bele, csak közvetlenül sütés előtt sózzuk a csirkemellet. Ebbe én a fönti kötelező hozzávalókon kívül mustárt, rozmaringot és balzsamecetet tettem. Ezek az intenzív ízek az oljjal igazán zamatossá teszik az egyébként tökszáraz csirkemellet.

Tehát az egyszerű csirkemell pác hozzávalói:

  • 3 dl olaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. rozmaring

Pácolt csirkemell elkészítése

Én sütés előtt egy nappal pácoltam be a csirkemellet, 1 csirkemell filét készítettem el.

  1. Elkészítjük a csirkemell pácot: egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
  2. A csirkemellet felszeleteljük, a pácba tesszük úgy, hogy minden szeletet ellepjen az olajos keverék.
  3. Lefedve legalább 1-2 órán keresztül állni hagyjuk. Ha egész éjszakára benn hagyjuk, akkor hűtőbe tesszük.
  4. A csirkemell szeleteket lecsöpögtetjük, forró grillrácson vagy serpenyőben pirosra sütjük.
  5. Salátával tálaljuk.
  6. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell pác
csirkemell pác
pácolt csirkemell
A bepácolt húst letakarjuk
pácolt csirkemell kisütve
A pácolt csirkemell szeleteket kisütjük

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*