
Csirkemell pác grillezéshez vagy serpenyőben sütéshez. Elég 1-2 órával sütés előtt bepácolni, de ha előző nap megcsinálod, még finomabb lesz!
A csirkemell pác ízesítését úgy variálod, ahogy akarod, a lényeg, hogy a fő alkotóelemek benne legyenek. Ezek pedig: olaj a levegő kizárásához, egy pici ecet , hogy az ízek a csirkemell rostjai közé tudjanak hatolni és fokhagyma a tipikus pácolt hús íz eléréséhez. Ezeken kívül tehetsz bele mustárt, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, majorannát vagy bármi olyan zöldfűszert, amit szeretsz. Fontos: sót nem teszünk bele, csak közvetlenül sütés előtt sózzuk a csirkemellet. Ebbe én a fönti kötelező hozzávalókon kívül mustárt, rozmaringot és balzsamecetet tettem. Ezek az intenzív ízek az oljjal igazán zamatossá teszik az egyébként tökszáraz csirkemellet.
Tehát az egyszerű csirkemell pác hozzávalói:
- 3 dl olaj
- 1 ek. balzsamecet
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. mustár
- 2 ek. rozmaring
Pácolt csirkemell elkészítése
Én sütés előtt egy nappal pácoltam be a csirkemellet, 1 csirkemell filét készítettem el.
- Elkészítjük a csirkemell pácot: egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
- A csirkemellet felszeleteljük, a pácba tesszük úgy, hogy minden szeletet ellepjen az olajos keverék.
- Lefedve legalább 1-2 órán keresztül állni hagyjuk. Ha egész éjszakára benn hagyjuk, akkor hűtőbe tesszük.
- A csirkemell szeleteket lecsöpögtetjük, forró grillrácson vagy serpenyőben pirosra sütjük.
- Salátával tálaljuk.
- Jó étvágyat! 🙂



Leave a Reply