Csirkemell sütőzacskóban

csirkemell sütőzacskóban

csirkemell sütőzacskóbanAmikor nem akarsz sokat vacakolni és épp kéznél van egy csirkemell… A csirkemell sütőzacskóban való sütése egyrészt roppant energiatakarékos, legalábbis ami a szakács energiáját illeti, másrészt megvan az az előnye, hogy a sütőzacskó megőrzi a zamatokat, így plusz zsiradék nélkül is ízletes csirkemellet tudunk készíteni, ami nem szárad cipőtalp keménységűre.

Hozzávalók

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 sütőzacskó
  • só, bors, ízlés szerint egyéb fűszerek, pl. majoranna, piros paprika

Csirkemell sütőzacskóban való elkészítése

  1. A csirkemellet megmossuk, kifilézzük, mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzük. Sütőzacskóba helyezzük.csirkemell sütőzacskóban 1csirkemell sütőzacskóban 2
  2. A sütőzacskót hústűvel vagy késsel pár helyen kilyukasztjuk, hogy a gőz egy része eltávozhasson. A bezacskózott csirkemellet a középső rácsra helyezve kb. 50-60 perc alatt 170-180 fokon megsütjük.csirkemell sütőzacskóban 3
  3. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Ebből itt kirándulós szendvics lett:csirkemell sütőzacskóban

Jó étvágyat! 🙂

További csirkemell receptek:

Csirkés babfőzelék

Sült csirkecomb egyszerűen

Brokkolis csirkés tészta sajttal

https://www.chefkoch.de/rezepte/1269061232108169/Huehnchen-im-Bratschlauch.html

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*