Csirkemellfilé fűszeres krémsajttal

csirkemellfilé fűszeres krémsajttal

A csirkemellfilé fűszeres krémsajttal telitalálat, ha egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételt keresel, ami eltér a szokványostól. A tejszínes sajtkrém lágy, sima ízét rafináltan bolondítja meg a többféle zöldfűszer.

Csirkemellfilé fűszeres krémsajttal –
hozzávalók

1 kgcsirkemellfilé
300 gfűszeres krémsajt
600 mltejszín
2 evőkanálpetrezselyem
10 szeletfüstölt sonka
1-2 dlmustár
zsiradék a tál kikenéséhez


Csirkemellfilé fűszeres krémsajttal – elkészítés

  1. A csirkemellfilét kb. 5 cm vastag darabokra vágjuk. A darabokat megsózzuk, és az egyik oldalukon mutárral bőven megkenjük. Mindegyiket bugyoláljuk be 1-2 szelet sonkába, és tegyük egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba.
  2. Süssük előmelegített sütőben kb. 30 percig 180 fokon légkeveréssel a sütő középső sínén.
  3. Közben forraljuk össze a krémsajtot és a tejszínt. Én most a tejszín felét tejjel helyettesítettem, mert túl sűrűnek ítéltem az öntetet. Mivel csak natúr krémsajtot kaptam, egyéni fűszerezésű lett: tettem bele morzsolt lestyánt, petrezselymet és bazsalikomot. Mindhárom elég jellegzetes ízű fűszer, úgyhogy ennyi pont elég is volt bele. Valószínűleg sózni sem kell, kóstoljuk meg.
  4. Innen szabad az út: vagy ráöntjük a húsra és úgy sütjük tovább még 15-20 percig, vagy készre sütjük a húst, amikor megpirul a sonka, akkor már jó, és tálaláskor öntjük rá a mártást. Én most az utóbbi szerint jártam el.
  5. Kiválóan illik hozzá rizs, sós krumpli vagy pita.
  6. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell sajtkrém sonka
Csirkemelleket elkészítve a tálba tesszük
krémsajtos mártás
A krémsajtot tejszínnel, tejjel, fűszerekkel felforraljuk
csirkemellfilé fűszeres krémsajttal

Tipp: Ha csak natúr krémsajtot kapunk, az is kiváló megoldás, ha azt fűszerezzük tetszőleges fűszerekkel. A föntieken kívül kiváló lehet még a majoranna, oregánó, szerecsendió, kapor.

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*