A csirkemellfilé fűszeres krémsajttal telitalálat, ha egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételt keresel, ami eltér a szokványostól. A tejszínes sajtkrém lágy, sima ízét rafináltan bolondítja meg a többféle zöldfűszer.
Csirkemellfilé fűszeres krémsajttal –
hozzávalók
1 kg | csirkemellfilé |
300 g | fűszeres krémsajt |
600 ml | tejszín |
2 evőkanál | petrezselyem |
10 szelet | füstölt sonka |
1-2 dl | mustár |
zsiradék a tál kikenéséhez |
Csirkemellfilé fűszeres krémsajttal – elkészítés
- A csirkemellfilét kb. 5 cm vastag darabokra vágjuk. A darabokat megsózzuk, és az egyik oldalukon mutárral bőven megkenjük. Mindegyiket bugyoláljuk be 1-2 szelet sonkába, és tegyük egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba.
- Süssük előmelegített sütőben kb. 30 percig 180 fokon légkeveréssel a sütő középső sínén.
- Közben forraljuk össze a krémsajtot és a tejszínt. Én most a tejszín felét tejjel helyettesítettem, mert túl sűrűnek ítéltem az öntetet. Mivel csak natúr krémsajtot kaptam, egyéni fűszerezésű lett: tettem bele morzsolt lestyánt, petrezselymet és bazsalikomot. Mindhárom elég jellegzetes ízű fűszer, úgyhogy ennyi pont elég is volt bele. Valószínűleg sózni sem kell, kóstoljuk meg.
- Innen szabad az út: vagy ráöntjük a húsra és úgy sütjük tovább még 15-20 percig, vagy készre sütjük a húst, amikor megpirul a sonka, akkor már jó, és tálaláskor öntjük rá a mártást. Én most az utóbbi szerint jártam el.
- Kiválóan illik hozzá rizs, sós krumpli vagy pita.
- Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Ha csak natúr krémsajtot kapunk, az is kiváló megoldás, ha azt fűszerezzük tetszőleges fűszerekkel. A föntieken kívül kiváló lehet még a majoranna, oregánó, szerecsendió, kapor.
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is:
Leave a Reply