Curry-s csirkemell variáció

A curry-s csirkemell világszerte rendkívül népszerű étel, az indiai konyha egyik alapfogása. Az igazi, eredeti curry-s csirkébe rengetegféle fűszert kell tenni, attól valóban egyedi, különeges ízt kap. Ha viszont nincs otthon minden hozzávaló vagy nem akarunk túl sokat pepecselni vele, akkor is érdemes nekiállni, mert a curry jellegzetes íze miatt így is felejthetetlen ízélményben lesz részünk.

Hozzávalók egy nagyétkű 4 fős család számára:

  • 3 csirkemell
  • 1 pohár joghurt
  • fél citrom leve
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagym
  • kis darab gyömbér
  • 3 paradicsom
  • őrölt bors
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • 3 kk. őrölt kömény
  • 2 kk. curry
  • 2 kk. pirospaprika
  • víz

Curry-s csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet kifilézzük, felkockázzuk, mély tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citromlevet, félretesszük.
  2. A hagymát felaprítjuk, olívaolajon a zúzott fokhagymával és a reszelt gyömbérrel együtt megfuttatjuk, hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot. Mikor a hagyma üveges, félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt köménnyel, curry-vel és piros paprikával.
  3. Beleöntjük a joghurtot, beleforgatjuk a csirkemell darabokat, jól összekeverjük és fölöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  4. 20 perc alatt készre főzzük. Basmati rizs illik hozzá.
curry paradicsom
curry paradicsom joghurt

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*