Édes-savanyú csirke, mint a kínai étteremben

édes savanyú csirke

Az édes-savanyú csirke, sokak kedvence otthon is könnyen elkészíthető. Egy ráérősebb napon mindenképpen érdemes nekilátni, az eredmény izgalmasan finom lesz!

Édes-savanyú csirke – hozzávalók

édes savanyú csirke
4 adagrizs, kb. 25 dkg.
csirkemell
tojás
4 ek.étkezési keményítő
1 dobozananász
7 ek.almaecet
4 ek.cukor
1 tk.
2 ek.ketchup
2 ek.szójaszósz
2 ek.olaj
hagyma
paprika

Édes-savanyú csirke elkészítése

Előkészítési idő: kb. 25 perc, főzési idő: kb. 30 perc

Nehézség: normál

  1. Főzzük meg a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben.
  2. A csirkemellfilét mossuk meg, vágjuk darabokra.
  3. Egy tálkában verjük fel a tojást kis sóval és borssal, egy másikba szórjunk étkezési keményítőt. Forrósítsunk kevés olajat egy serpenyőben. Forgassuk a csirkemelldarabokat először a keményítőbe, majd a tojásba úgy, hogy minden oldalukat fedje a bevonat.
  4. Süssük körbe a csirkemelldarabokat minden oldalukon. Szedjük tányérra és tegyük félre.
  5. Öntsük le az ananász levét egy tálkába.
  6. A szószhoz keverjük össze az ecetet cukorral, sóval, szójaszósszal, olajjal és ketchup-pal.
  7. Hámozzuk meg a hagymát, felezzük el és vágjuk vékony szeletekre. Süssük meg a fennmaradt olajon. A paprikákat is vágjuk darabokra, adjuk az ananásszal együtt a hagymához. Süssük együtt kb. 5 percig.
  8. Adjuk hozzá a szószt és közepes lángon forraljuk együtt további 3 percig.
  9. Közben keverjünk el 2 ek. keményítőt kb. 80 ml ananászlével és öntsük a serpenyőbe. Forraljuk össze az öntetet.
  10. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe, melegítsük fel a zöldséges öntettel.
  11. Tálaláshoz tegünk rizst a tányérra, rá a csirkemelldarabokat és a többit, öntsünk rá némi szószt.
  12. Jó étvágyat! 🙂

További világkonyha receptek:

A cikk eredetije és a kép forrása: https://www.chefkoch.de/rezepte/2826671434712499/Haehnchen-suesssauer-wie-im-Chinarestaurant.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*