Az édes-savanyú csirke, sokak kedvence otthon is könnyen elkészíthető. Egy ráérősebb napon mindenképpen érdemes nekilátni, az eredmény izgalmasan finom lesz!
Édes-savanyú csirke – hozzávalók
4 adag | rizs, kb. 25 dkg. |
2 | csirkemell |
1 | tojás |
4 ek. | étkezési keményítő |
1 doboz | ananász |
7 ek. | almaecet |
4 ek. | cukor |
1 tk. | só |
2 ek. | ketchup |
2 ek. | szójaszósz |
2 ek. | olaj |
1 | hagyma |
2 | paprika |
Édes-savanyú csirke elkészítése
Előkészítési idő: kb. 25 perc, főzési idő: kb. 30 perc
Nehézség: normál
- Főzzük meg a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben.
- A csirkemellfilét mossuk meg, vágjuk darabokra.
- Egy tálkában verjük fel a tojást kis sóval és borssal, egy másikba szórjunk étkezési keményítőt. Forrósítsunk kevés olajat egy serpenyőben. Forgassuk a csirkemelldarabokat először a keményítőbe, majd a tojásba úgy, hogy minden oldalukat fedje a bevonat.
- Süssük körbe a csirkemelldarabokat minden oldalukon. Szedjük tányérra és tegyük félre.
- Öntsük le az ananász levét egy tálkába.
- A szószhoz keverjük össze az ecetet cukorral, sóval, szójaszósszal, olajjal és ketchup-pal.
- Hámozzuk meg a hagymát, felezzük el és vágjuk vékony szeletekre. Süssük meg a fennmaradt olajon. A paprikákat is vágjuk darabokra, adjuk az ananásszal együtt a hagymához. Süssük együtt kb. 5 percig.
- Adjuk hozzá a szószt és közepes lángon forraljuk együtt további 3 percig.
- Közben keverjünk el 2 ek. keményítőt kb. 80 ml ananászlével és öntsük a serpenyőbe. Forraljuk össze az öntetet.
- Tegyük vissza a húst a serpenyőbe, melegítsük fel a zöldséges öntettel.
- Tálaláshoz tegünk rizst a tányérra, rá a csirkemelldarabokat és a többit, öntsünk rá némi szószt.
- Jó étvágyat! 🙂
További világkonyha receptek:
A cikk eredetije és a kép forrása: https://www.chefkoch.de/rezepte/2826671434712499/Haehnchen-suesssauer-wie-im-Chinarestaurant.html
Leave a Reply