Göngyölt csirkemell

göngyölt csirkemell

göngyölt csirkemellA göngyölt csirkemell elkészíthető diétásabban és tejszínnel megbolondítva kiadósabban is. Én most mindkettőt megfőztem, hogy ki-ki választhasson ízlése szerint. Ízesítésnél mindig jól jön a bors és a fokhagyma, de ízlés szerint ezeket el is lehet hagyni, én is csak a tejszínes verzióba tettem vékonyra szelt fokhagymaszeleteket.

Göngyölt csirkemell hozzávalók 4 fő részére

  • 1 csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg trappista vagy füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Göngyölt csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet megmossuk, kifilézzük, kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy-egy csirkemell csíkot begöngyölünk egy fél szelet szalonnával és egy szelet sajttal, tűzálló tálba fektetjük. A sima verzió ennyi, mehet a 170 fokos sütőbe egy órára, amíg szép pirosra sül.göngyölt csirkemell 2göngyölt csirkemell 4
  3. A bonyolultabb verzióhoz szabadítsunk meg a héjától 3 gerezd fokhagymát, vágjuk vékony szeletekre, szórjuk a hús köré. Öntsük nyakon az egészet egy kis doboz főzőtejszínnel.göngyölt csirkemell 1
  4. Süssük szép pirosra kb. 1 óra alatt.göngyölt csirkemell 3

Jó étvágyat! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*