Hasselback csirkemell olaszosan

Hasselback csirke olaszosan
Hasselback csirke olaszosan

A Hasselback csirkemell nagyon sok variációban elkészíthető. Lényege, hogy a csirkemell filét keresztben bevagdossuk és ezzel-azzal megtöltjük. Ez itt egy mozzarellás-paradicsomos-bazsalikomos variáció. Ínycsiklandó!

Hasselback csirkemell olaszosan – hozzávalók

  • 1 csirkemell
  • 2 csomag mozzarella
  • 2-3 paradicsom
  • friss bazsalikom

Petrezselyem gremolata

Egy igazi olasz ízbomba, ami ugyan elhagyható, de ha jót akarsz, megcsinálod – nem fogod megbánni!

Petrezselyem gremolata hozzávalói

  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom alaposan megmosva
  • 5 kanál olívaolaj
  • bors

Hasselback csirkemell olaszosan – elkészítés

  1. Az előkészített csirkemellet keresztben bevagdossuk, a paradicsomot és a mozzarellát fölszeleteljük, a bazsalikomot levelekre tépkedjük. Én most mini mozzarellagolyókat kaptam, azzal is könnyű dolgozni.
  2. A paradicsomot, mozzarellát, bazsalikomot a csirkemell réseibe tömködjük. A csirkemellet megsózzuk, a maradék sajttal beborítjuk.
  3. 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
  4. Elkészítjük a petrezselyem gremolátát – ez nem kötelező, de nagyon finom! Egy csokor petrezselymet finomra vágunk, hozzákeverünk két gerezd zúzott fokhagymát, egy citrom reszelt héját és levét, 5 evőkanál olívaolajat, majd sózzuk, enyhén borsozzuk.
  5. Tálaláskor a gremolatát a húsra és köré öntjük.
Hasselback csirkemell előkészítése
Hasselback csirkemell megtöltése
Hasselback csirkemell sütése
Petrezselyem gremolata

Tipp:

Krumplipürével tálalva a hagyományos konyha irányában mozdulunk, de ehhez a csirkeételhez telitalálat!

Itt egy német nyelvű Hasselback csirkemell verzió, a gremolatát innen vettem: https://www.lecker.de/hasselback-haehnchen-pizzastyle-74280.html

1 Trackback / Pingback

  1. Tejfölös csirkemell paprikás - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*