Hasselback csirkemell olaszosan

Hasselback csirke olaszosan
Hasselback csirke olaszosan

A Hasselback csirkemell nagyon sok variációban elkészíthető. Lényege, hogy a csirkemell filét keresztben bevagdossuk és ezzel-azzal megtöltjük. Ez itt egy mozzarellás-paradicsomos-bazsalikomos variáció. Ínycsiklandó!

Hasselback csirkemell olaszosan – hozzávalók

  • 1 csirkemell
  • 2 csomag mozzarella
  • 2-3 paradicsom
  • friss bazsalikom

Petrezselyem gremolata

Egy igazi olasz ízbomba, ami ugyan elhagyható, de ha jót akarsz, megcsinálod – nem fogod megbánni!

Petrezselyem gremolata hozzávalói

  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom alaposan megmosva
  • 5 kanál olívaolaj
  • bors

Hasselback csirkemell olaszosan – elkészítés

  1. Az előkészített csirkemellet keresztben bevagdossuk, a paradicsomot és a mozzarellát fölszeleteljük, a bazsalikomot levelekre tépkedjük. Én most mini mozzarellagolyókat kaptam, azzal is könnyű dolgozni.
  2. A paradicsomot, mozzarellát, bazsalikomot a csirkemell réseibe tömködjük. A csirkemellet megsózzuk, a maradék sajttal beborítjuk.
  3. 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
  4. Elkészítjük a petrezselyem gremolátát – ez nem kötelező, de nagyon finom! Egy csokor petrezselymet finomra vágunk, hozzákeverünk két gerezd zúzott fokhagymát, egy citrom reszelt héját és levét, 5 evőkanál olívaolajat, majd sózzuk, enyhén borsozzuk.
  5. Tálaláskor a gremolatát a húsra és köré öntjük.
Hasselback csirkemell előkészítése
Hasselback csirkemell megtöltése
Hasselback csirkemell sütése
Petrezselyem gremolata

Tipp:

Krumplipürével tálalva a hagyományos konyha irányában mozdulunk, de ehhez a csirkeételhez telitalálat!

Itt egy német nyelvű Hasselback csirkemell verzió, a gremolatát innen vettem: https://www.lecker.de/hasselback-haehnchen-pizzastyle-74280.html

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

1 Trackback / Pingback

  1. Tejfölös csirkemell paprikás - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*