Joghurtos csirkemell pác

joghurtos csirkemell
Rizzsel, sült krumplival vagy friss salátával tálaljuk

Joghurtos csirkemell pác készült ma, a húst beleforgattam, majd nyársra húztam paprikával és hagymával. Az eredmény egy szaftos, zamatos, illatos, szájban omló fogás lett. Különleges, mégis gyorsan megvan, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek vagy már eleve otthon várják, hogy fölhasználd őket 🙂

Hozzávalók 1 kg csirkemellhez, 4 fő részére:

Joghurtos csirkemell pác:

  • 300 g görög joghurt
  • 2 kávéskanál mustár
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kávéskanál só
  • 1 evőkanál fűszerkeverék – én provencei fűszerkeveréket használtam, de bármilyen zöldfűszer kiválóan alkalmas hozzá, pl. bazsalikom, kakukkfű, lestyán, oregánó, rozmaring, borsikafű, tárkony

További hozzávalók:

Csirkemell joghurtos pácban – elkészítés

  1. A joghurtban elkeverjük a hozzávalókat.
  2. A csirkemell filét feldaraboljuk, a joghurtos pácba forgatjuk. Legalább fél óráig hagyjuk benne, hogy átjárják az ízek, de jobbat teszünk neki (vagyis magunknak), ha egy órán át benne hagyjuk.
  3. A csirkemell darabokat kaliforniai paprikával és hagymadarabokkal felváltva nyársra fűzzük, 200 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Sült krumlival, rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.
  5. jó étvágyat! 🙂

Tipp: A pác mindenképpen tartalmazzon valami savas elemet. A citrom gyümölcsös íze a legkifinomultabb megoldás, de tárkonyecet vagy almaecet is kiválóan megfelel. Az ecet vagy citrom savtartalma teszi igazán omlóssá a húst. Mivel átjárhatóvá teszi a rostokat, a joghurt és az olaj is ki tudja fejteni a hatását, amitől ez a csirkemell a zamatát kapja.

joghurtos csirkemell pác
A húsdarabokat a pácba forgatjuk
csirkemell nyárs joghurtos
A csirkemell darabokat a zöldségekkel nyársra húzzuk és megsütjük
joghurtos csirkemell
Rizzsel, sült krumplival vagy friss salátával tálaljuk

Ha egészséges körettel szeretnéd fogyasztani, készíts egy finom salátát! Így is laktató, tápláló, de nem hizlal.

Share and Enjoy !

0Shares
0 16

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*