Joghurtos csirkemell pác készült ma, a húst beleforgattam, majd nyársra húztam paprikával és hagymával. Az eredmény egy szaftos, zamatos, illatos, szájban omló fogás lett. Különleges, mégis gyorsan megvan, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek vagy már eleve otthon várják, hogy fölhasználd őket 🙂
Hozzávalók 1 kg csirkemellhez, 4 fő részére:
Joghurtos csirkemell pác:
- 300 g görög joghurt
- 2 kávéskanál mustár
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál fűszerkeverék – én provencei fűszerkeveréket használtam, de bármilyen zöldfűszer kiválóan alkalmas hozzá, pl. bazsalikom, kakukkfű, lestyán, oregánó, rozmaring, borsikafű, tárkony
További hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 db. kaliforniai paprika
- 2 fej hagyma
Csirkemell joghurtos pácban – elkészítés
- A joghurtban elkeverjük a hozzávalókat.
- A csirkemell filét feldaraboljuk, a joghurtos pácba forgatjuk. Legalább fél óráig hagyjuk benne, hogy átjárják az ízek, de jobbat teszünk neki (vagyis magunknak), ha egy órán át benne hagyjuk.
- A csirkemell darabokat kaliforniai paprikával és hagymadarabokkal felváltva nyársra fűzzük, 200 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
- Sült krumlival, rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.
- jó étvágyat! 🙂
Tipp: A pác mindenképpen tartalmazzon valami savas elemet. A citrom gyümölcsös íze a legkifinomultabb megoldás, de tárkonyecet vagy almaecet is kiválóan megfelel. Az ecet vagy citrom savtartalma teszi igazán omlóssá a húst. Mivel átjárhatóvá teszi a rostokat, a joghurt és az olaj is ki tudja fejteni a hatását, amitől ez a csirkemell a zamatát kapja.
Ha egészséges körettel szeretnéd fogyasztani, készíts egy finom salátát! Így is laktató, tápláló, de nem hizlal.
Leave a Reply