Másnapos csirkemell, ha előző nap sokáig tartott a buli 🙂
Miért másnapos? Egyrészt a hozzávalók miatt: a citrom, a fokhagyma, a rozmaring mind-mind segít a méregtelenítésben, persze legfontosabb a megfelelő folyadékfogyasztás. Másrészt, mert nem olyan kipihent állapotban is könnyen összedobható. Óriási előnyének tartom, hogy csak össze kell keverni az alapanyagokat, és mehet is be a sütőbe egy (majdnem) órácskára, közben kávénkat kortyolgatva lehet pihegni a kanapén, visszaidézve az előző nap szép pillanatait.
Másnapos csirkemell hozzávalói:
- 1 csirkemell filé
- 2 ek. olívaolaj
- 1 citrom
- 5 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 2-3 ág rozmaring
- só
- bors
- pirospaprika
És tényleg nem kell vele mást csinálni, mint venni egy tálat, összekeverni, aztán megsütni:
Másnapos csirkemell elkészítése
- A csirkemellfilét megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, tálba rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
- A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a csirkemellhez dobjuk.
- A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifacsarjuk, a húsra öntjük. A másikat felszeletelve adjuk hozzá.
- Sót, paprikát, kakukkfüvet szórunk rá, hozzáadunk néhány ág rozmaringot, frissen őrölt borsot tekerünk rá.
- Az egészet jól összekeverjük. Ha van időd, hagyhatod az ízeket két-három órán keresztül összeérni, de azonnal is sütheted.
- Sütőlemezre szedjük, 150 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
- Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Rizs is illik hozzá, de ha rám hallgatsz, friss salátával tálalod, akkor nemcsak zamatos és könnyű, de egyben egészséges és diétás ételt kapsz.
Tipp 2.: Másnaposnak sem kell ahhoz lenni, hogy elkészítsd 😉
Tipp 3.: De lehet 😉
Ez hasonló, ámbár németül van.
Leave a Reply