Mexikói csirkés tészta

mexikói csirkés tészta 5

A mexikói csirkés tészta tartalmas, laktató és könnyen elkészíthető egytálétel. Penne, masni, csavart, csővég tésztából készülhet, lényeg, hogy nagyobb darabokból álljon, hogy jól átjárhassa a szaft és érvényesülhessen az ízkavalkád.

Mexikói csirkés tészta – kb. minden van benne 🙂

Bab, kukorica, paradicsom, hús és tészta – mi kell más? 🙂

Ahogy én készítem (nagy étkű 4 tagú család részére)

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 darabolt paradicsom konzerv
  • 30 dkg fagyasztott kukoria
  • 2 konzerv vörös bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag száraztészta (pl. penne)
  • 1 csomag taco fűszerkeverék
  • 1 l víz
  • 5 dl tejszín vagy zsíros kókusztej
  • olaj/kókuszzsír/sertészsír
  • 1 csokor petrezselyem v. szárított petrezselyemzöld

Mexikói csirkés tészta elkészítése:

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét feldaraboljuk és a zsiradékon aranysárgára pirítjuk. A csirkemell filézését itt tudod megnézni: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-filezese-csontozasa/mexikói csirkés tészta 1
  2. Hozzáadjuk a vizet, tejszínt, taco fűszerkeveréket és a tésztát. Fedő alatt gyakori kevergetés mellett félig készre főzzük a tésztát. Fontos, hogy ne főzzük teljesen puhára, mert később még beszívja a szaftot és szétfő!
  3. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, babot, kukoricát, préselt fokhagymát és készre főzzük.mexikói csirkés tészta 3
  4. Végül megszórjuk reszelt sajttal, ezzel is összekeverjük. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk.mexikói csirkés tészta 5

Jó étvágyat!

Tipp: Laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják akár laktózmentes tejszín, akár zsírosabb kókusztej használatával. Isteni finom lesz! 😉

Kókusztejre egy másik tíz-ujjad-megnyalós csirkemell-étel: http://kotkodakonyhaja.hu/szupergyors-tandoori-csirke/

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. Csirkemell filézése (csontozása) - kotkodakonyhaja.hu
  2. Sült csirkecomb egyszerűen - kotkodakonyhaja.hu
  3. Tejszínes csirkemell zöldségekkel - kotkodakonyhaja.hu
  4. Édes-savanyú csirke, mint a kínai étteremben - kotkodakonyhaja.hu
  5. Könnyű rakott csirkemell - kotkodakonyhaja.hu
  6. Töltött csirkecomb - kotkodakonyhaja.hu
  7. Argentin citromos csirke - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*