Mézes-chilis csirkeszárny gyorsan, egyszerűen

mézes-chilis csirkeszárny sütve

Mézes-chilis csirkeszárny egy ütős ízkombináció, aki új ízekre vágyik, annak jó választás lehet. Vagy mint melengető étel hideg téli napokra, ráadásul gyorsan készen van.

Mézes-chilis csirkeszárny hozzávalói rá-rájáró kamasz fiúk számára

  • 1,5 kg (15 db.) csirkeszárny
  • 4 ek méz
  • 6 ek ketchup
  • 2 ek olaj
  • 2 tk chilipaprika

Elkészítése

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, bekenjük vele a csirkeszárnyakat.
  3. Hőálló edényben fedő alatt fél óráig sütjük 180 °C-on, majd fedő nélkül megpirítjuk. További fél óra után már fogyasztható, de ha valaki ropogósan és szárazabban szereti, akkor még egy óra kell neki.
  4. Salátával vagy rizzsel tálaljuk.
  5. Jó étvágyat! 🙂

Aztán ha csirkecomb is akad, akkor lehet belőle pl. töltött csirkecomb, sült csirkecomb rafkósabban vagy simán. Vagy nézd meg, hogyan lesz csodálatosan omlós a rántott csirkecombod.

További receptekért pedig, ha még nincs meg, iratkozz fel: Ingyenes receptgyűjtemény

Német nyelvű sült csirke recept: https://www.kochbar.de/rezept/176193/Haehnchenfluegel-schenkel-aus-dem-Ofen.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*