Mézes-chilis csirkeszárny egy ütős ízkombináció, aki új ízekre vágyik, annak jó választás lehet. Vagy mint melengető étel hideg téli napokra, ráadásul gyorsan készen van.
Mézes-chilis csirkeszárny hozzávalói rá-rájáró kamasz fiúk számára
- 1,5 kg (15 db.) csirkeszárny
- 4 ek méz
- 6 ek ketchup
- 2 ek olaj
- 2 tk chilipaprika
- só
Elkészítése
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk.
- A pác hozzávalóit összekeverjük, bekenjük vele a csirkeszárnyakat.
- Hőálló edényben fedő alatt fél óráig sütjük 180 °C-on, majd fedő nélkül megpirítjuk. További fél óra után már fogyasztható, de ha valaki ropogósan és szárazabban szereti, akkor még egy óra kell neki.
- Salátával vagy rizzsel tálaljuk.
- Jó étvágyat! 🙂
Aztán ha csirkecomb is akad, akkor lehet belőle pl. töltött csirkecomb, sült csirkecomb rafkósabban vagy simán. Vagy nézd meg, hogyan lesz csodálatosan omlós a rántott csirkecombod.
További receptekért pedig, ha még nincs meg, iratkozz fel: Ingyenes receptgyűjtemény
Német nyelvű sült csirke recept: https://www.kochbar.de/rezept/176193/Haehnchenfluegel-schenkel-aus-dem-Ofen.html
Leave a Reply