Rakott csirkemell dúsan – ezzel nem lehet melléfogni, ez a verzió tartalmaz hagymát, fokhagymát, citromot, tejszínt, sajtot, de hidegebb időben, amikor jól bekuckózom, és egyértelműen plusz energiaforrásra és intenzív ízekre van szükségem, nem átallok vékonyra vágott szalonnaszeleteket, babérlevelet, rozmaringágat is használni hozzá.
Hozzávalók
- 1 csirkemell
- egy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 egész citrom
- só
- bors
- 12 szem koktélparadicsom
- 500 ml főzőtejszín
- 15 dkg félkemény sajt
- esetleg plusz 5 szelet füstölt szalonna
- 2 rozmaringágacska
- 3 babérlevél
Rakott csirkemell dúsan – elkészítés
- A csirkemellet kifilézzük, ha szükséges, majd ujjnyi vastagon bevagdossuk.
- A hagymát, fokhagymát, citromot fölszeleteljük és a bevágásokba tömködjük.
- Sózzuk, borsozzuk, egy tűzálló tálba fektetjük.
- Megszórjuk koktélparadicsommal, sajtszeletekkel lefedjük, nyakon öntjük tejszínnel..
- 190 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
Szóval hogy igen kell neki az a pár karika citrom, higgyétek el. Sütés hatására kidomborodik a gyümölcsös íz, ami a tejszínnel és a hagymákkal igazi ízorgiában részesíti ízlelőbimbóinkat.
Jó étvágyat! 🙂
Hasonló ételeket itt találsz:
Jughurttal diétás ételt kapunk: https://www.chefkoch.de/rezepte/1811021293376171/Haenchenbrueste-in-Joghurtsauce.html
Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.
Leave a Reply