Rakott csirkemell spenóttal

rakott csirkemell spenóttal

Rakott csirkemell spenóttal, ez úgy keletkezett, hogy a család “olyanra vágyott, ami a múltkor volt, az a sajtos”, én meg friss bébispenótra. Adott volt, hogy csirkemell lesz benne, besamel, sajt, bébispenót sütőben összesütve. De az egyszerű fagyasztott spenóttal is isteni. Az eredmény egy nem mindennapi ízkombináció lett, érdemes kipróbálni! Ez itt egy egysoros rakott csirkemell, tehát csak egy sor csirkemell és minden egyéb van benne.

Hozzávalók egy nagyétkű négyfős családnak :

  • 3 csirkemell
  • fél zacskó friss bébispenót
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 30 dkg sajt
  • kis zsír a sütéshez (húsok sütéséhez zsírt vagy vajat használok)
  • bors
  • szerecsendió

Rakott csirkemell spenóttal: elkészítés

  1. A csirkemelleket kifilézzük, szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Kis zsiradékon hirtelen megsütjük, a szeleteket egymás mellé fektetjük tűzálló tálba.
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajat egy nyeles edényben megolvasztjuk, megszórjuk liszttel, kevergetve megpirítjuk. Habosan rotyog, amikor karamellizálódni kezd a liszt, felöntjük a tejjel, pár percig együtt főzzük, hogy besűrűsödjön. Sóval, borssal, ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
  4. A csirkemell szeleteket beborítjuk spenóttal, ráöntjük a besamelt, végül megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Rizzsel, krumplival tálaljuk.
  6. Jó étvágyat kívnok! 🙂
csirkemell spenót
besameles csirkemell spenóttal
besameles csirkemell sajttal, spenóttal
rakott csirkemell spenóttal

Tipp: Nyugodtan használj hozzá fagyasztott spenótot, ha azt szereted vagy csak az kapható. Olvaszd ki teljesen és kend meg vele a csirkemell szeleteket. Ízesíteni sem kell, hiszen a hús és a besamell is sós, borsos. Így jobban érvényesül az igazi spenótíz.

Tipp 2.: Nem mindenki rajong a besamelért. Én többfélét készítek, hiszen egy tálba úgysem fér bele az egész. Készült tehát besameles és besameltelen változat is, ki-ki válogathat kedve szerint.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*