![20201004_125354[1] rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20201004_1253541-678x381.jpg)
Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel feldúsítva ki fogja vívni a rajongásodat! A rakott tészta számtalan formában elkészíthető, de ez elég rafinált ahhoz, hogy kellőképpen újszerűen hasson, de mégse legyen olyan vad, hogy megszagolni sincs kedved.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 fej karfiol
- 50 dkg tészta
- kis üveg olívabogyó (kb. 23 dkg)
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó habtejszín/1 kis doboz főzőtejszín
- 3-4 ek. tejföl
- 15 dkg füstölt sajt
- 15 dkg trappista sajt
- só
- bors
Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel, elkészítés
- Az apró kockákra vágott csirkemellet 1 ek. zsíron megpirítjuk, ha elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk. Kifőzzük a tésztát, forró vízben pár perc alatt megpároljuk a karfiolt úgy, hogy még kicsit ropogós maradjon.
- Felkarikázzuk a hagymát, megpucoljuk a fokhagymát. Egy serpenyőben lassan forraljuk a tejszínt, megfőzzük benne a hagymakarikákat és belepréseljük a fokhagymát.
- Egy nagy tálban összekeverjük a párolt csirkemellet, a főtt tésztát, a rózsáira szedett karfiolt és a hagymás-fokhagymás tejszínt, belekeverjük a lecsöpögtetett olívabogyót, pár ek. tejföllel tovább lazítjuk.
- Tűzálló tálba borítjuk, a tetejét megszórjuk a vegyes reszelt sajttal. 10-15 percig 220 fokon sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
- Jó étvágyat! 🙂





Hasonló receptek:
Leave a Reply