Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel

rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel

Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel feldúsítva ki fogja vívni a rajongásodat! A rakott tészta számtalan formában elkészíthető, de ez elég rafinált ahhoz, hogy kellőképpen újszerűen hasson, de mégse legyen olyan vad, hogy megszagolni sincs kedved.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg tészta
  • kis üveg olívabogyó (kb. 23 dkg)
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó habtejszín/1 kis doboz főzőtejszín
  • 3-4 ek. tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • bors

Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel, elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott csirkemellet 1 ek. zsíron megpirítjuk, ha elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk. Kifőzzük a tésztát, forró vízben pár perc alatt megpároljuk a karfiolt úgy, hogy még kicsit ropogós maradjon.
  2. Felkarikázzuk a hagymát, megpucoljuk a fokhagymát. Egy serpenyőben lassan forraljuk a tejszínt, megfőzzük benne a hagymakarikákat és belepréseljük a fokhagymát.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a párolt csirkemellet, a főtt tésztát, a rózsáira szedett karfiolt és a hagymás-fokhagymás tejszínt, belekeverjük a lecsöpögtetett olívabogyót, pár ek. tejföllel tovább lazítjuk.
  4. Tűzálló tálba borítjuk, a tetejét megszórjuk a vegyes reszelt sajttal. 10-15 percig 220 fokon sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
  5. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell kockák
Megpirítjuk a csirkemellkockákat.
lilahagyma fokhagyma
Fölkockázzuk a lilahagymát, megpucoljuk a fokhagymát.
tejszín hagyma
A tejszínben megfőzzük a hagymát és a fokhagymát.
rakott tészta olívabogyóval
Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel
Megszórjuk reszelt sajttal, majd forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*