Sajttal és spenóttal töltött csirkemell

sajttal spenóttal töltött csirkemell

A sajttal és spenóttal töltött csirkemell egy találékony kombinációja kedvenceinknek: a zamatos olvadt sajt új értelmezést ad a spenótnak és a semleges ízű csirkemellnek. Próbáld csak ki!

Sajttal és spenóttal töltött csirkemell hozzávalói

  • 1 csirkemell
  • 20 dkg fagyasztott vagy friss spenót
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3-4 evőkanál tejszín
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • házi fűszerkeverék vagy szárnyas fűszersó

Sajttal és spenóttal töltött csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet előkészítjük és vízszintesen zsebet vágunk rá: nem vágjuk át, hogy meg lehessen tölteni.
  2. Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a sajtot a spenóttal és annyi tejszínnel, hogy gyúrható állagú legyen, összedolgozzuk.
  3. Betöltjük a csirkemelleket, összetűzzük fogpiszkálóval és kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Beszórjuk fűszerkeverékkel, leöntjük olívaolajjal és ecsetel elkenjük. 25 percig sütjük 180 fokon.
csirkemell sajt spenót
sajt spenót csirkemell
sajttal spenóttal töltött csirkemell 3
sajttal spenóttal töltött csirkemell

Milyen köret illik hozzá?

Mivel ezen a csirkeételen nincs szaft, tejszín, tejföl vagy bármilyen más lötty, elég száraz étel. Így természetesen ennek meg kell jelennie tehát a köretben. Ezért krumplipürét javaslok hozzá.

Milyen sajtot használjunk hozzá?

Amilyet szeretsz. Ez itt egy parmezános: https://thatlowcarblife.com/spinach-stuffed-chicken-2/

Ez meg egy mozzarellás:

De használhatsz hozzá füstölt sajtot vagy semlegesebb ízű trappistát, esetleg fele-fele arányban keverve ezeket.

Jó étvágyat! 🙂

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

1 Trackback / Pingback

  1. Tejszínes csirkemell zöldségekkel - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*