![20210509_113453[2]](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1134532-scaled-e1620585570777-678x381.jpg)
Szezámmagos csirkemell, kívül ropogós, belül omlós édes-csípős ízkavalkád. Olvasd el, készítsd el! Részletes receptleírás képekkel.
Szezámmagos csirkemell hozzávalói 4 személy részére:
- 1 kg csirkemellfilé
A bundához:
- 12 evőkanál liszt
- 6 evőkanál burgonyakeményítő
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 db tojás
- 2 csipet só
- 3 kávéskanál sütőpor
- kb. 1 dl víz
A mázhoz:
- 40 dkg ketchup
- kevés chili
- 3 evőkanál méz
- 12 evőkanál szezámmag
- sütéshez napraforgóolaj/kókuszzsír
Elkészítése:
- Kockázzuk fel a csirkemellfilét.
- A lisztet, keményítőt, tojást, sütőport, olajat és a sót keverjük masszává annyi vízzel, hogy lágy nokedlitészta állagú legyen.
- Keverjük össze a ketchupot, mézet, szezámmagot, adjunk hozzá ízlés szerint chilit.
- Forgassuk meg a tésztában a csirkemell kockákat kisebb adagonként, és forró olajban süssük ki, majd szedjük egyenesen a szezámmagos mázba, vonjuk be vele.
- Pirított rizstésztával tálaljuk.
Tipp:
Ügyeljünk arra, hogy mind a tészta, mind a máz egyenletesen befedje a csirkemell darabokat.
![szezámmagos csirke hozzávalók](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1021211-scaled-e1620585387908-1024x498.jpg)
![szezámmagos csirke sütése](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1108321-scaled-e1620585440397-1024x498.jpg)
![szezámmagos csirke megsütve](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1111221-scaled-e1620585497173-1024x498.jpg)
![szezámmagos csirke](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1134532-scaled-e1620585570777-1024x498.jpg)
![szezámmagos csirke pirított tésztával](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1313471-498x1024.jpg)
![szezámmagos csirkemell](http://kotkodakonyhaja.hu/wp-content/uploads/20210509_1134531-500x500.jpg)
Szezámmagos csirkemell
Szezámmagos csirkemell, belül omlós, kívül ropogós csípős-édes ízkavalkád. Nézd meg, készítsd el! Részletes receptleírás képekkel.
Equipment
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- szedőkanál
- fakanál
- keverőtál
- tálaló tál
Ingredients
- 1 kg csirkemell
- 12 evőkanál liszt
- 6 evőkanál burgonyakeményítő
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 db tojás
- 2 csipet só
- 3 kávéskanál sütőpor
- kb. 1 dl víz
- 40 dkg ketchup
- kevés chili
- 3 evőkanál méz
- 12 evőkanál szezámmag
- sütéshez napraforgóolaj/kókuszzsír
Instructions
- Kockázzuk fel a csirkemell filét.
- A lisztet, keményítőt, tojást, sütőport, olajat és a sót keverjük masszává annyi vízzel, hogy lágy nokedlitészta állagú legyen.
- Keverjük össze a ketchupot, mézet, szezámmagot, adjunk hozzá ízlés szerint chilit.
- Forgassuk meg a tésztában a csirkemell kockákat kisebb adagonként, és forró olajban süssük ki, majd szedjük egyenesen a szezámmagos mázba, vonjuk be vele.
- Pirított rizstésztával tálaljuk.
Notes
Ügyeljünk arra, hogy mind a tészta, mind a máz egyenletesen befedje a csirkemell darabokat.
Leave a Reply