Tejfölös paprikás csirke

tejfölös paprikás csirke

A tejfölös paprikás csirke vagy csirkepaprikás a hagyományos magyar konyha egyik klasszikus remeke. Nokedlivel vagy tésztával egy igen tápláló és mennyei ízű ételt kapunk. Igazán kár, hogy illatokat nem tudok mellékelni 🙂

Tejfölös paprikás csirke hozzávalók

  • 1 egész csirke vagy 1 csirkemell és két csirkecomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 2 kk só
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt

Tejfölös paprikás csirke elkészítése

  1. A csirkét feldaraboljuk, vagy a combokat kettévágjuk és a csirkemellet kicsontozzuk és darabokra vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, zsíron üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a csirkehúst. Fehéredésig kevergetjük, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Azzal is megkeverjük.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk és lassú tűzön 1 órán keresztül főzzük.
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet és belekeverjük a paprikás csirkébe, 5 percet főzzük még és kész. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
tejfölös paprikás csirke1
Felaprítjuk a hagymát, a csirkemellet és a csirkcombot
tejfölös paprikás csirke2
A hagymát üvegesre pirítjuk
tejfölös paprikás csirke3
A csirkehúst fehéredésig kevergetjük
tejfölös paprikás csirke4
Megszórjuk pirospaprikával, föleresztjük vízzel és sózzuk
tejfölös paprikás csirke
Tejfölös habarással ízesítjük

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*