Tejszínes csirkemell kelbimbóval

Tejszínes csirkemell kelbimbóval

A tejszínes csirkemell kelbimbóval egy újabb variáció az oly fincsi és közkedvelt tejszínes csirkemellre. Népszerűsége teljsen érthető: a száraz csirkemell és a szaftos tejszín kiválóan kiegészítik egymást, miközben még mindig elég semleges alapízt biztosítanak a sokfél zöldséges és fűszeres variációhoz. Mivel csontos csirkemellből készült, könnyen elkészíthető.

Ehhez az ételhez én vörösbort használtam, pedig a csirkemell és a tejszín inkább általában fehérbort hív. Nos, nekem egyértelműen vörösbor pattant ki a fejemből, és az összhatás kiváló lett!

Hozzávalók:

  • 1 egész csontos-bőrös csirkemell
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • 1 kis csomag kelbimbó
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl víz
  • bors
  • szerecsendió

Tejszínes csirkemell kelbimbóval – elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba tesszük, egy ujjnyi vizet öntünk alá és 80 percig sütjük letakarva 150-180 fokon.
  2. Hozzáadjuk a kelbimbót, leöntjük vörösborral és tejszínnel. Szerecsendiót reszelünk a tetejére.
  3. Letakarás nélkül további 40 percig sütjük.
  4. Ez így önmagában is remek egytálétel, de hagyományos körettel – krumplival, rizzsel is kiegészíthető.
  5. Jó étvágyat kívánok!
Csontos csirkemell
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, 1 dl. vizet öntünk alá, 80 percig sütjük.
csirkemell tejszín kelbimbó
Hozzáadjuk a kelbimbót, leöntjük vörösborral és tejszínnel.
Tejszínes csirkemell kelbimbóval
40 perc alatt készre sütjük.

További hasonló recepteket itt találsz:

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*