Tejszínes csirkemell zöldségekkel

tejszínes csirkemell zöldségekkel

A tejszínes csirkemell zöldségekkel számtalan variációban elkészíthető, én most egy kaliforniai paprikás-spenótos változatot mutatok be. A belereszelt parmezán extra ízzel bolondítja meg, érdemes kipróbálni!

Tejszínes csirkemell zöldségekkel – hozzávalók egy nagyétkű négyfős család számára

  • 2 csirkemell filé
  • 3 kaliforniai paprika
  • 1 csomag bébispenót
  • 1 fej hagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 marék reszelt parmezán
  • olívaolaj

Tejszínes csirkemell zöldségekkel – elkészítés

  1. A csirkemell filét nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a paprikát csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a paprikát, kis kevergetés után a csirkemellet is, megpirítjuk, majd megsózzuk.
  3. Hozzákeverjük a bébispenótot, és ahogy megszottyad, ráöntjük a főzőtejszínt, 20 perc alatt megfőzzük.
  4. Hozzákeverjük a parmezánt, és le is vesszük a tűzről, hogy nehogy odakapjon a sajt.
  5. Tésztával, rizzsel, főtt krumplival vagy bulgurral tálaljuk. Jó étvágyat! 🙂
hagyma dinsztelése
A hagymát megdinszteljük az olajon

csirkemell zöldségekkel
A kaliforniai paprikát és a csirkemell darabokat is megpirítjuk a hagymán
csirkemell, paprika, spenót
Átforgatjuk rajta a bébispenótot
csirkemell zöldségekkel tejszínnel
Felöntjük tejszínnel
csirkemell zöldséggel tejszínnel parmezánnal
Beleszórjuk a parmezán sajtot
tejszínes csirkemell zöldségekkel
Tésztával tálaltam

Tipp: Én alig forgattam át a paprikát a hagymán, már ment is rá a csirkemell, hogy a paprika húsa egyben maradjon. Ha te lecsósabban szeretnéd, akkor tovább kell pirítani a paprikát, hogy jobban megpuhuljon.

További fincsi receptek:

És hogy miért megint csirkemell?

Hát lássuk, mi minden szól a csirkemell ebéd mellett!

Először is mindig kapható friss alapanyag. Könnyen kezelhető, tehát nem kell hártyákat, inakat eltávolítani, és ha filézve veszed, akkor mondhatni konyhakész állapotban van. Aztán úgy variálod, ahogy akarod. Van ugyan néhány kedvenc, nem mondom, hogy az oldalon lévő csirkemell ételek közül soha egyet sem készítettem el többször, (pl. mexikói tésztás csirke vagy sült csirkecomb), de imádok új ízek után kajtatni, vagy a meglévő, jól beváltakat tovább variálni. Nem utolsó sorban gyorsan elkészül akár sütve, akár főzve, és remekül beilleszthető minden diétás étrendbe. Hát ezért 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*