Csirkemell zöldséggel, wokban, egy tipikus étel, ami teljesíti az alábbi feltételeket: együnk is, de maradjunk is karcsúak, hús is legyen, de egészséges is, finom is legyen, miközben nem árt. Ez nem az Okos lány című mese, hanem a csirke zöldséggel, wokban. Ráadásul nem mese az, gyermek! Ez itt a színtiszta valóság. Megfőztem, megettük, nektek elhoztam. Íme szíves okulásul:
Hozzávalók
- 1 csirkemellfilé
- 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 4 sárgarépa fölkarikázva
- 1 csokor újhagyma, felcsíkozva
- 1 csokor petrezselyem
- kínai ötfűszer
- 2 ek. szójaszósz
- olaj
Csirkemell zöldséggel, wokban – elkészítés
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézség: egyszerű
- A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, és némi olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a sárgarépát, és 2-3 percig együtt kevergetjük a hússal.
- A paprikát is belekeverjük, hagyjuk együtt párolódni az egészet.
4. Hozzáadjuk a zöldhagymát, pár percig ezzel is átforgatjuk.
5. Megszórjuk kínai fűszerrel, és ízlés szerint szójaszószt is adhatunk hozzá. Nekem az most túl sós lett volna, úgyhogy kihagytam.
6. A végén megszórjuk petrezselyemmel.
7. Köretként leginkább rizs illik hozzá. (Már csak azért is, mert kínai.) (Kivéve természetesen paleo diétában.)
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tipp: Aki csípősen szereti, tovább turbózhatja egy kis sambal chilikrémmel, az ázsiai konyha chilifűszerével.
Leave a Reply