Fokhagymás csirkemell egyszerűen

fokhagymás csirkemell

Fokhagymás csirkemell pofonegyszerűen! Egy rafináltan könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis isteni finom étel.

Kisfiam benézett a hűtőbe, és megpillantotta a feldolgozásra váró csirkemellet. Éhes is volt, rá is ért, ezt a fokhagymás csirkemellet ő rittyentette mindenki örömére. Amellett, hogy egyszerű elkészíteni, még azért szeretjük, mert nem kell hozzá sok hozzávaló, általában van itthon minden, ami kell. Nem mondom, hogy abszolút diétás a zsír miatt, de azt ki lehet váltani olajjal vagy kókuszzsírral. A fokhagyma viszont mennyei karakteres ízt ad a különben jellegtelen csirkemellnek.

Fokhagymás csirkemell hozzávalók 2 főre

  • 1 egész csirkemell kifilézve
  • 3 nagyobb vagy 5-6 kisebb gerezd fokhagyma
  • zsír vagy olaj a sütéshez

Fokhagymás csirkelmell elkészítése

  1. A csirkemell szeleteket enyhén kiklopfoljuk
  2. Sózzuk, tetszés szerint borsozzukfokhagymás csirkemell 1
  3. Megpucoljuk a fokhagymát, vékony szeletekre vágjuk
  4. Serpenyőben zsírt olvasztunk, belehelyezzük a hússzeleteket. Mikor kifehéredett, megfordítjuk, takaréklángon tovább sütjük. Mikor pirulni kezd, rászórjuk a fokhagymát. Vigyázzunk, ne süssük nagy lángon a fokhagymát, mert megég!fokhagymás csirkemell 2
  5. Friss salátával, rizzsel vagy rizibizivel tálaljuk. Kiváló ízt ad a csirkemellnek, ha loccsantunk rá a fokhagymás zsírból.fokhagymás csirkemell
  6. Jó étvágyat! 🙂

Böngéssz az oldalon további csirkemell receptek után! Pl.:

Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves

Csirke brassói

Cézár saláta, csirkés saláta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*