Könnyű sajtos-tejszínes csirkemell

sajtos-tejszínes csirkemell

Sajtos-tejszínes csirkemell: az abszolút jolly joker. Könnyű elkészíteni és (nagyjából) mindenki szereti. Friss salátával igazi fehérjebomba, ami táplál, de nem hizlal. Ha aggódnál a tejszín zsírossága miatt, használhatsz zsírszegény tejszínt, bár szerintem többet veszítesz a vámon, mint amennyit nyersz a réven: az a kis zsírtartalom nem árthat meg a diétádnak, viszont az íze nem lesz olyan telt.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • 25 dkg trappista vagy füstölt vagy cheddar sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • vaj a tál kikenéséhez

Sajtos-tejszínes csirkemell elkészítése:

  1. A csirkemellet megmossuk, ha szükséges, kifilézzük, felszeleteljük.
  2. Minden szeletet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.sajtos-tejszínes csirkemell 1
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és belefektetünk egy sor csirkemell szeletet szorosan egymás mellé.sajtos-tejszínes csirkemell 2
  4. A tejszínbe belekeverjük a zúzott fokhagymát.sajtos-tejszínes csirkemell 3
  5. Az első réteg húst meglocsoljuk a fokhagymás tejszínnel.
  6. Folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
  7. A tetejére sajtot reszelünk.sajtos-tejszínes csirkemell 3
  8. 180 fokos sütőben megsütjük. Jó étvágyat!sajtos-tejszínes csirkemell

És itt egy fincsi német nyelvű variáció a sajtos-tejszínes csirkemellre.

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*