A teriyaki csirke egy szuperkönnyű csirkerecept pácolás nélkül, 15 perc alatt!
A teriyaki csirke az illatos szósztól lesz különleges, ami szó szerint új színt hoz a konyhádba. Ha szereted az intenzív ízeket, egy nem mindennapi élmény vár rád! Kóstold meg a japán konyha e remekét, amit a roppanósra párolt brokkoli tesz teljessé.
Csirkemellből készítettem, de filézett csirkecombból is zamatos étket kapunk. Ennek a variációnak az az előnye, hogy gyors, egyszerű és mindemellett ínycsiklandóan finom 🙂
Pácolás nélkül készül, így hirtelen ötlettől vezérelve is elkészíthető, nem kell előre kigondolni és csak másnap hozzájutni ehhez a mennyei teriyaki csirkéhez. Természetesen más húsfélékhez is használható ez a teriyaki szósz, ha te is a rajongója vagy.
Teriyaki csirke hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell filé
- 2,5 dl szójaszósz
- 1 dl rizsecet
- 4-5 evőkanál cukor
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál szezámolaj
- 3 evőkanál szezámmag
- olaj a hús pirításához
- 0,5 kg brokkoli
Elkészítése
- A csirkemellfilét vágjuk fel kockára, kevés zsiradékon pirítsuk aranybarnára.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- Keverjük össze a szójaszószt, a rizsecetet, a cukrot és a szezámolajat, öntsük a húsra. Pár perc alatt karamellizálódik a cukor, így sűrűsödik be.
- Lobogó vízben főzzük a brokkolit 10 perc alatt roppanósra, majd szűrjük le.
- Szórjuk meg a húst szezámmaggal, azzal is keverjük össze.
Tipp: Tálalható rizzsel is, ha laktatóbb ebédet szeretnénk.
Jó étvágyat ehhez a nem mindennapi csirkeételhez!
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy ha rizs ecet helyett, /amit még sosem használtam/ esetleg alma vagy balzsam ecetet használnék, az nagyon befolyásolná az kész étel ízét?
Üdvözlettel!
Attila
Kedves Attila!
Használj nyugodtan almaecetet vagy tárkonyecetet vagy más semlegesebb ízű ecetet. A balzsamecet ide túl sötét meg erős lesz.
Jó főzőcskézést! 🙂
Kotkoda
Köszönöm! 🙂