Go Back
szezámmagos csirkemell

Szezámmagos csirkemell

Szezámmagos csirkemell, belül omlós, kívül ropogós csípős-édes ízkavalkád. Nézd meg, készítsd el! Részletes receptleírás képekkel.
Course Csirkeétel, Főétel
Cuisine Chinese, Kínai
Servings 4

Equipment

  • vágódeszka
  • kés
  • serpenyő
  • szedőkanál
  • fakanál
  • keverőtál
  • tálaló tál

Ingredients
  

  • 1 kg csirkemell
  • 12 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál burgonyakeményítő
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db tojás
  • 2 csipet
  • 3 kávéskanál sütőpor
  • kb. 1 dl víz
  • 40 dkg ketchup
  • kevés chili
  • 3 evőkanál méz
  • 12 evőkanál szezámmag
  • sütéshez napraforgóolaj/kókuszzsír

Instructions
 

  • Kockázzuk fel a csirkemell filét.
  • A lisztet, keményítőt, tojást, sütőport, olajat és a sót keverjük masszává annyi vízzel, hogy lágy nokedlitészta állagú legyen.
  • Keverjük össze a ketchupot, mézet, szezámmagot, adjunk hozzá ízlés szerint chilit.
  • Forgassuk meg a tésztában a csirkemell kockákat kisebb adagonként, és forró olajban süssük ki, majd szedjük egyenesen a szezámmagos mázba, vonjuk be vele.
  • Pirított rizstésztával tálaljuk.

Notes

Ügyeljünk arra, hogy mind a tészta, mind a máz egyenletesen befedje a csirkemell darabokat.
Keyword szezámmagos csirke