Sajtos-tejszínes csirkemell

sajtos-tejszínes csirkemell

A sajtos-tejszínes csirkemell az abszolút jolly joker. Könnyű elkészíteni és (nagyjából) mindenki szereti. Friss salátával igazi fehérjebomba, ami táplál, de nem hizlal. Ha aggódnál a tejszín zsírossága miatt, használhatsz zsírszegény tejszínt, bár szerintem többet veszítesz a vámon, mint amennyit nyersz a réven: az a kis zsírtartalom nem árthat meg a diétádnak, viszont az íze nem lesz olyan telt.sajtos-tejszínes csirkemell

Sajtos-tejszínes csirkemell hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • 25 dkg trappista vagy füstölt vagy cheddar sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • vaj a tál kikenéséhez

Sajtos-tejszínes csirkemell elkészítése:

  1. A csirkemellet megmossuk, ha szükséges, kifilézzük, felszeleteljük.
  2. Minden szeletet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.sajtos-tejszínes csirkemell 1
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és belefektetünk egy sor csirkemell szeletet szorosan egymás mellé.sajtos-tejszínes csirkemell 2
  4. A tejszínbe belekeverjük a zúzott fokhagymát.sajtos-tejszínes csirkemell 3
  5. Az első réteg húst meglocsoljuk a fokhagymás tejszínnel.
  6. Folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
  7. A tetejére sajtot reszelünk.sajtos-tejszínes csirkemell 3
  8. 180 fokos sütőben megsütjük. Jó étvágyat!sajtos-tejszínes csirkemell

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*