Kijevi csirkemell

kijevi csirkemell
A csirkemell szeleteket kirántjuk

A kijevi csirkemell egy illatos, zamatos ünnepi étel, kevés alapanyagból elkészíthető, ennek ellenére mámorító az íze. Az alapvetően száraz csirkemellet a vajas töltelék omlósan szaftossá varázsolja, így a szokásos rántott hús egy különleges variációját kapjuk.

Hozzávalók 4 főre

  • 4 csirkemellfilé
  • 12-15 dkg puha vaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 kk tárkony vagy petrezselyem
  • bors
  • liszt
  • 2 tojás
  • kevés tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj/zsír a sütéshez

Kijevi csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellfilékről levágjuk a kis lifegő részt, azt én külön bepaníroztam és kisütöttem. A fél csirkemellekbe zsebet vágunk. kívülről sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a fűszervajat: a puha vajat kikeverjük aprított petrezselyemmel vagy tárkonnyal, fokhagymával, sóval, borssal.
  3. Az előkészített csirkemellbe töltjük.
  4. Szokásos módon bepanírozzuk a csirkemell szeleteket: lisztbe, tejjel elkevert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Alacsony hőfokon 15-15 percig sütjük mindkét oldalukat, hogy teljesen átsüljenek.
  6. Jó étvágyat kívánok! 🙂
fűszervaj
Kikeverjük a fűszervajat
csirkemell zseb
A csirkemell zsebekbe fűszervajat töltünk
kijevi csirkemell panírozás
A megtöltött csirkemell szeleteket bepanírozzuk
kijevi csirkemell
A csirkemell szeleteket kirántjuk

Tipp1.: Van, aki a megtöltött csirkemell szeleteket zsemlemorzsa után még egyszer tojásba és zsemlemorzsába mártja, hogy ne folyjon ki a vajas töltelék. Mivel a hús jól tapad, én nem panírozom duplán, inkább a hús utolsó ujjnyi végébe már nem töltök fűszervajat.

Tipp2.: Bátran variáld a fűszereket! A klasszikus variációtól ízlés és kedv szerint eltérhetsz: én pl. a képen látható étket tárkony és rozmaring keverékével készítettem. A fokhagyma úgyis mindent visz, de hát ez a lényeg 😉

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu
  2. Kell-e a csirkemellet klopfolni? - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*