Natúr csirkemell könnyen, gyorsan
Ez a natúr csirkemell kezdők számára sem jelent különösebb kihívást. Egyszerű, egészséges és isteni finom! Ha diétázol, fogyókúrázol, akkor melegen ajánlom! (Egyébként hidegen is 😉 ) Kalóriatartalma alacsony, viszont tele van értékes tápanyagokkal. Mivel villámgyorsan elkészíthető, javaslom, hogy minél többször szerepeljen a tányérodon.
Én egész csirkemellből készítettem, de természetesen filéből könnyebb, mert a csontozást megspórolod.
Natúr csirkemell két fő részére, ahogy én készítem:
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- só
- bors
- paprika
- majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
- A megmosott csirkemellet kifilézzük: leválasztjuk a bőrt a húsról és kicsontozzuk, majd fölszeleteljük. Itt tudod részletesen megnézni: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-filezese-csontozasa/
- Mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzük és megkenjük zúzott fokhagymával.
- Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, a vajtól különleges lesz a zamata és könnyebben is pirul.
- A szeleteket az olajban pirosra sütjük.
- Jó étvágyat! 🙂
Ehhez az ételhez jól illik pl. a cukkini mint köret: https://cukkinireceptek.hu/category/cukkini-koret-receptek/
Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.
Leave a Reply