Csirkés alagút, őzgerinc csirkemell felturbózva

csirkés alagút

A csirkés alagút, ez a zamatos, sütőben sült csirkemell-specialitás már eleve ínycsiklandó a sajt és a bacon hatása miatt. Ha egy kis plusz zöldséggel felturbózzuk, az eredmény fenomenális lesz!

Csirkés alagút, őzgerinc csirkemell felturbózva – hozzávalók

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 2 tojás
  • 200 g tejföl
  • 3 evőkanál liszt/rizsliszt
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem vagy szárított petrezselyem
  • 1 kaliforniai paprika
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg sajt
  • 20-25 dkg füstölt, szeletelt bacon

Csirkés alagút, őzgerinc csirkemell felturbózva – elkészítés

  1. A csirkemell filét és a zöldségeket vágjuk apró kockára.csirkés alagút1
  2. Keverjük össze a tejfölt, a tojást, a lisztet és a petrezselymet, adjuk hozzá a felkockázott húst és a zöldségeket. Enyhén sózzuk, borsozzuk.csirkés alagút2
  3. Egy őzgerinc formába keresztben egymás mellé fektessük le a bacon szeleteket úgy, hogy a végük túllógjon a forma szélén, csirkés alagút3szórjuk meg a sajt felével.
  4. Kanalazzuk rá a csirkés masszát,csirkés alagút4 majd szórjuk meg a maradék sajttal. csirkés alagút5Végül hajtogassuk rá a bacon széleit.csirkés alagút6
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 60 percig, tegyünk alá egy tepsit, hogy az esetlegesen kifolyó pecsenyelé arra csöpögjön. Utána fordítsuk ki a formából a csirkés alagutat egy sütőpapírral leterített tepsire, süssük tovább addig, míg ez az oldala is megpirul.csirkés alagút felturbózva
  6. Jó étvágyat! 🙂

Tipp

Bármilyen kemény, ropogós zöldséggel finom a csirkés alagút felturbózva, én szeretek figyelni a színek harmóniájára, így most fontos volt, hogy élénk piros és zöld legyen benne.

Milyen köret illik az őzgerinc csirkmellhez?

Szokás szerint el kell döntenünk, hogy figyelünk-e az egészségünkre és a kilóinkra, vagyis diétásabban szeretnénk fogyasztani, vagy inkább a hagyományos konyhát követve. Egy zöldségsalátával ugyanis máris illatos, tartalmas, laktató, ám mégis egészséges étel kerül a tányérunkra. De természetesen krumplipürével, sült krumplival vagy rizzsel is tálalhatjuk. Én magam a salátás verzióra szavazok 😉

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*