A csirkés alagút, ez a zamatos, sütőben sült csirkemell-specialitás már eleve ínycsiklandó a sajt és a bacon hatása miatt. Ha egy kis plusz zöldséggel felturbózzuk, az eredmény fenomenális lesz!
Csirkés alagút, őzgerinc csirkemell felturbózva – hozzávalók
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 2 tojás
- 200 g tejföl
- 3 evőkanál liszt/rizsliszt
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem vagy szárított petrezselyem
- 1 kaliforniai paprika
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg sajt
- 20-25 dkg füstölt, szeletelt bacon
Csirkés alagút, őzgerinc csirkemell felturbózva – elkészítés
- A csirkemell filét és a zöldségeket vágjuk apró kockára.
- Keverjük össze a tejfölt, a tojást, a lisztet és a petrezselymet, adjuk hozzá a felkockázott húst és a zöldségeket. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
- Egy őzgerinc formába keresztben egymás mellé fektessük le a bacon szeleteket úgy, hogy a végük túllógjon a forma szélén, szórjuk meg a sajt felével.
- Kanalazzuk rá a csirkés masszát, majd szórjuk meg a maradék sajttal. Végül hajtogassuk rá a bacon széleit.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 60 percig, tegyünk alá egy tepsit, hogy az esetlegesen kifolyó pecsenyelé arra csöpögjön. Utána fordítsuk ki a formából a csirkés alagutat egy sütőpapírral leterített tepsire, süssük tovább addig, míg ez az oldala is megpirul.
- Jó étvágyat! 🙂
Tipp
Bármilyen kemény, ropogós zöldséggel finom a csirkés alagút felturbózva, én szeretek figyelni a színek harmóniájára, így most fontos volt, hogy élénk piros és zöld legyen benne.
Milyen köret illik az őzgerinc csirkmellhez?
Szokás szerint el kell döntenünk, hogy figyelünk-e az egészségünkre és a kilóinkra, vagyis diétásabban szeretnénk fogyasztani, vagy inkább a hagyományos konyhát követve. Egy zöldségsalátával ugyanis máris illatos, tartalmas, laktató, ám mégis egészséges étel kerül a tányérunkra. De természetesen krumplipürével, sült krumplival vagy rizzsel is tálalhatjuk. Én magam a salátás verzióra szavazok 😉
Leave a Reply