Rakott csirkemell húsos szalonnával

rakott csirkemell húsos szalonnával

rakott csirkemell húsos szalonnávalA rakott csirkemellet most húsos szalonnával készítettem, ami már elég régóta várta, hogy felhasználjam, így elérkezettnek láttam az idejét. Vékony szeletekre szeltem, és úgy használtam, mintha bolti bacon lenne. Természetesen sokkal valódibb az ízvilága, és mivel szárazabb, nem lehet hajtogatni. Épp ezért az eredetileg tervezett csirkemell torta helyett rakott csirkemell lett belőle, de a különbség tulajdonképpen elhanyagolható.

Rakott csirkemell húsos szalonnával – hozzávalók

  • 2 csirkemell filézve
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg reszelt trappista vagy füstölt sajt
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • 2 tojás
  • 1/2 dl tej

Rakott csirkemell húsos szalonnával – elkészítés

  1. A szalonnaszeletekből egy réteget fektetünk egy közepes méretű tepsi vagy jénai tál aljára.rakott csirkemell húsos szalonnával1
  2. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tejjel elkevert tojásba mártjuk, ezt tesszük a szalonnára.rakott csirkemell húsos szalonnával2
  3. Rátesszük a sonka felét, a sajt felét, majd megkenjük a tejföl felével, amiben elkevertünk két gerezd zúzott fokhagymát.rakott csirkemell húsos szalonnával3rakott csirkemell húsos szalonnával4
  4. Így folytatjuk a rétegezést, a tetejére pedig a maradék húsos szalonna kerül.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük. Ha a szalonna a tetején szépen megpirult, biztosak lehetünk benne, hogy kész.rakott csirkemell húsos szalonnával

Rakott csirkemell húsos szalonnával – tipp

Ez a recept rengetegféleképp variálható. Mint a hozzávalóknál is írtam, attól függően, hogy a simább vagy a karakteresebb ízeket szereted, használhatsz hozzá trappista vagy füstölt sajtot vagy ezek keverékét, de természetesen más sajtfélékkel is próbálkozhatsz.

Tehetsz bele a fokhagymán kívül vékonyra szelt lila- vagy vöröshagymát és más zöldségeket: pl. angol zellert, brokkolit, cukkinit, esetleg római köményt.

Néhány csepp belecsempészett frissen facsart citrom- vagy narancslé egészen izgalmas ízvilágot kölcsönöz ennek az ételnek!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*