
Egy zamatos csirke brassói gyorsan elkészül, és egy furfangos eljárással készült főtt-sült krumplival verhetetlen! Készíts te is csirke brassóit!
Csirke brassói hozzávalói
- 1 kg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 4-7 gerezd fokhagyma (mérettől függően)
- 2 fej érett paradicsom vagy 3 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál sertészsír
- olívaolaj
- só
- bors
- 2 kg krumpli
Csirke brassói elkészítése
- A krumplit héjában föltesszük főni. Közben elkezdjük készíteni a húst. Forrás után számított 10 perc múlva leszűrjük a krumplit, meghámozzuk, kockára vágjuk, és olívaolajjal megkent sütőpapírral borított tepsiben, 300 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- A csirkét falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron megpirítjuk. A zsír helyett lehet 5 dkg felaprított füstölt szalonnát is használni.
- Rádobjuk a csirkét, tovább pirítjuk. Nem szükséges fedőt tenni rá, mert mire elfövi a levét és megpirul, addigra meg is puhul.
- Betelesszük a paradicsomot, a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát. Pár percig még együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálaláskor össze is keverhetjük a húst a krumplival, hogy az isteni, zamatos szaft egy kicsit átjárja a kívül ropogós, belül omlós krumplinkat. Jó étvágyat! 🙂
Leave a Reply