Csirke brassói

csirke brassói

Egy zamatos csirke brassói gyorsan elkészül, és egy furfangos eljárással készült főtt-sült krumplival verhetetlen! Készíts te is csirke brassóit!

Csirke brassói hozzávalói

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-7 gerezd fokhagyma (mérettől függően)
  • 2 fej érett paradicsom vagy 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál sertészsír
  • olívaolaj
  • bors
  • 2 kg krumpli

Csirke brassói elkészítése

  1. A krumplit héjában föltesszük főni. Közben elkezdjük készíteni a húst. Forrás után számított 10 perc múlva leszűrjük a krumplit, meghámozzuk, kockára vágjuk, és olívaolajjal megkent sütőpapírral borított tepsiben, 300 fokon 20 perc alatt készre sütjük.csirke brassói krumpli
  2. A csirkét falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron megpirítjuk. A zsír helyett lehet 5 dkg felaprított füstölt szalonnát is használni.csirke brassói 1
  3. Rádobjuk a csirkét, tovább pirítjuk. Nem szükséges fedőt tenni rá, mert mire elfövi a levét és megpirul, addigra meg is puhul.csirke brassói 2
  4. Betelesszük a paradicsomot, a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát. Pár percig még együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek.csirke brassói 3
  5. Tálaláskor össze is keverhetjük a húst a krumplival, hogy az isteni, zamatos szaft egy kicsit átjárja a kívül ropogós, belül omlós krumplinkat. Jó étvágyat! 🙂csirke brassói 4

 

1 Trackback / Pingback

  1. Fokhagymás csirkemell egyszerűen - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*