A legfinomabb sült csirkecomb egyszerűen
Sült csirkecombot egyszerűen készíteni a konyhaművészet egyik legnagyobb csalása: isteni finom, miközben pofonegyszerű! Nézd meg, hogy készül nálam sült csirkecomb!
Hozzávalók
- egész csirkecomb vagy csirkecomb filé
- fokhagyma
- só
- olivaolaj
- pirospaprika
Elkészítése
- A csirkecombot megtisztítjuk. Én a Lidl-ben veszem, itt többféle kiszerelésben kapható: egészben, külön alsó és felsőcomb, felsőcomb filé. Most filét vettem és alsó meg felsőcomb mixet. A másik nagy előnye, hogy elég rendesen meg van tisztítva, többnyire elég csak megmosni. Mindkét oldalukat megsózzuk.
- Kikenünk egy tepsit olivaolajjal és a csirkecombokat belefektetjük. Rászeleteljük a fokhagymát. A sütőt 150 fokra állítjuk, két óra kell a teljes megsülésig. A húst általában alacsony hőfokon, sokáig kell sütni, hogy porhanyós legyen.
- Egy óra leteltével bekenjük pirospaprika krémmel: egy kávéskanál pirospaprikát kikeverünk a hús alatt összegyűlt lével (kb. 5-6 kávéskanál), ez elég egy tepsire való csirkecombra. Ha krémet készítünk a paprikából, nem ég meg a sütőben, viszont guszta színt ad neki. Tovább sütjük.
- Jó étvágyat! Készítsd el a sült csirkecombot egyszerűen te is! 🙂
További csirkés receptek: http://kotkodakonyhaja.hu/mexikoi-csirkes-teszta/
Brokkolis csirkés tészta sajttal
Csirkés saláta, csirkesaláta, cézár saláta
Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.
https://www.chefkoch.de/rezepte/1522351257450585/Broiler-im-Backofen-gebraten.html
Leave a Reply