Brokkolis csirkés tészta – a sajtos verzió
Ismét egy könnyen, gyorsan elkészíthető csirkés egytálételt teszek közzé, amire ma föl-alá futtomban éppen időm adódott. A brokkolis csirkés tészta sajttal egy újabb variációja a brokkolis csirkés ételeknek, itt találod az előzőt: http://kotkodakonyhaja.hu/brokkolis-csirkes-teszta/Kiadós, finom étel akár ebédre, akár vacsorára.
Hozzávalók
- 1 csirkemell filé
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg nagy kagylótészta
- 1/2 kg brokkoli
- 15 dkg reszelt sajt (cheddar vagy trappista)
- 2 dl csirkehúsleves vagy 1 leveskocka
- 2 dl tej
- 2 ek. olíva olaj
- só
- bors
- paprika
- szerecsendió
- víz
Brokkolis csirkés tészta sajttal – elkészítés
- A csirkemell filét felkockázzuk, az olajon fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, majd felönjük a hús alaplével és vízzel. Ha nincs alaplé, használhatunk leveskockát is. Hozzákeverjük a tésztát. Kb. 20 percig együtt főzzük.
- Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit.
- Beleszórjuk a sajtot, felöntjük tejjel. Ha a tészta felvette a vizet, öntünk még alá. Megszórjuk paprikával és szerecsendióval, sózzuk.
Jó étvágyat! 🙂
Egy német brokkolis csirkemellrecept: https://www.chefkoch.de/rezepte/2419111381852713/Brokkoli-Huhn.html
Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.
A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.
Leave a Reply