Rakott csirkemell – egyszerű, de nagyszerű!
Rakott csirkemell vacsorára vagy ebédre: gyors, egyszerű és szuperfinom! A vendégek is megnyalják utána a tíz ujjukat! (A tiédet is 😉 )
Ha jót akarsz (és nem túl bonyolultat, mégis isteni finomat), jöjjön a rakott csirkemell paradicsommal, friss bazsalikommal és természetesen sok sajttal! Ha lehet, használj szeletelve kapható mozzarellát, de bármilyen más félkemény sajt, mint pl. a trappista, Pannónia, cheddar megteszi.
A csirke, a sajt és a paradicsom tartalmaz annyi nedvességet, hogy nem kell alá semmilyen folyadékot önteni, az ízek fenséges összhangja így is érvényesülni fog.
Előttem is rejtély, miért pont ezt, de imádjátok ezt a receptet 🙂 Ezúton is köszönöm!
Még néhány akkor az Ínycsiklandó családból (hidd el, ők mind megérik a pénzüket 😉 )
Másnapos csirkemell
Másnapos csirkemell (Essküssszöm, nemisitam semit!!!!)
Brokkolis csirkés tészta sajttal
(Hehhe, azt hitte, hogy nem szereti a brokkolit 😉 )
Mexikói csirkés tészta ( Mindent bele! Avagy ne barkochbázd ki a hozzávalókat, igen, van benne, gratulálok, nyertél!)
És akkor jöjjön tovább a rakott csirkemell.
Rakott csirkemell hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 3 db. paradicsom
- 20 dkg szeletelt mozzarella/trappista sajt
- 2 marék friss vagy szárított bazsalikom
- só
- őrölt színes/fekete bors
Elkészítése:
- A csirkemellet, ha szükséges, kifilézzük, megmossuk, papírtörölközővel leszárítgatjuk, majd a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, ebbe fektetjük a szeleteket szorosan egymás mellé. Rátesszük a felkarikázott paradicsomot és rászórjuk a bazsalikomot.
3. Beborítjuk sajttal.
4. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején aranysárgára pirul. Ennyi idő alatt a csirkemell is átsül.
5. Jó étvágyat! 🙂
Rakott csirkemell tipp
Ez a jóféleség ebben a sajtos verzióban diétás étel lehet, ha köretként zöldségsalátát fogyasztasz hozzá. A hús és a sajt úgyis laktató, és nagyon finom ezzel az ízesítéssel. Egyébként párolt rizs illik hozzá.
Irakozz fel a receptgyűjteményre, és további csirkemell receptekkel gyarapítom repertoárodat!
Leave a Reply