Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

A tejszínes tárkonyos csirkeragu leves főleg nyáron, nagy melegben esik jól: tápláló, mégis könnyű eledel. Úgyszólván mindent tartalmaz a hústól kezdve a zöldségeken keresztül a tejszínig, így igazán teljesértékű, tartalmas étel.tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves – hozzávalók

  • 1 csirkemell filé
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 2 kicsi v. 1 nagy fehérrépa
  • 2 marék zöldborsó
  • 2 marék csemegekukorica (konzerv vagy fagyasztott)
  • 10 dkg gomba (nem felétlenül kell bele)
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • őrölt bors
  • morzsolt tárkony
  • víz

Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves elkészítése

  1. A csirkemell filét feldaraboljuk. Nagyobb fazékban olajat forrósítunk, rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük. tejszínes tárkonyos csirkeragu leves1
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel. Így kevergetjük tovább, míg a liszt kicsit karamellizálódik, de azért vigyázzunk, ne égjen meg.tejszínes tárkonyos csirkeragu leves2
  3. Felöntjük vízzel, jól megkeverjük. Forrás után takarékra tesszük és kb. 10 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, én a petrezselyem zöldjét is egyben belefőzöm, mert nagyon jó ízt ad neki, azt a végén kidobom. Beletesszük a zöldborsót, kukoricát és aki szereti, a gombát.tejszínes tárkonyos csirkeragu leves3
  5. További 10 perc után beleöntjük a tejszínt és megszórjuk tárkonnyal.tejszínes tárkonyos csirkeragu leves4
  6. Jó étványat! 🙂tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

1 Trackback / Pingback

  1. Fokhagymás csirkemell egyszerűen - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*