A tejszínes tárkonyos csirkeragu leves főleg nyáron, nagy melegben esik jól: tápláló, mégis könnyű eledel. Úgyszólván mindent tartalmaz a hústól kezdve a zöldségeken keresztül a tejszínig, így igazán teljesértékű, tartalmas étel.
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves – hozzávalók
- 1 csirkemell filé
- 3 kisebb sárgarépa
- 2 kicsi v. 1 nagy fehérrépa
- 2 marék zöldborsó
- 2 marék csemegekukorica (konzerv vagy fagyasztott)
- 10 dkg gomba (nem felétlenül kell bele)
- 2 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 1 kis doboz főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- morzsolt tárkony
- víz
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves elkészítése
- A csirkemell filét feldaraboljuk. Nagyobb fazékban olajat forrósítunk, rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel. Így kevergetjük tovább, míg a liszt kicsit karamellizálódik, de azért vigyázzunk, ne égjen meg.
- Felöntjük vízzel, jól megkeverjük. Forrás után takarékra tesszük és kb. 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, én a petrezselyem zöldjét is egyben belefőzöm, mert nagyon jó ízt ad neki, azt a végén kidobom. Beletesszük a zöldborsót, kukoricát és aki szereti, a gombát.
- További 10 perc után beleöntjük a tejszínt és megszórjuk tárkonnyal.
- Jó étványat! 🙂
Leave a Reply