Csirkés saláta? Csirkesaláta? Cézár saláta?
A cézár saláta egy csirkés saláta, ami azért találó név, mert az illatos csirkemellen kívül tömérdek ropogós zöldség is található benne. Hogy vajon mennyire közelít az eredeti cézár salátához? Az interneten talált variációkat és az éttermek változatos kínálatát látva maradjunk annyiban, hogy eléggé 🙂
Csirkés saláta, csirkesaláta avagy cézár saláta hozzávalói
- 1 csirkemell kifilézve
- 1 fej saláta (én most egy kis fej jégsalátát és egy nagy fejes salátának a felét használtam)
- 1 kígyóuborka
- 4 paradicsom
- 4 szelet kenyér (v. 1 marék kruton)
Öntet:
- 2 tojássárgája
- 2 tk. tárkonyecet
- 5 dl főzőtejszín
- tárkony
- só
- bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 ek. friss petrezselyem
- 2 ek. olívaolaj
- 2 tk. worcestershire szósz
Csirkés saláta, csirkesaláta, cézár saláta elkészítése
- A csirkemellet vágjuk kisebb darabokra és kevés zsiradékon pirítsuk aranybarnára.
- A zöldségeket mossuk meg, vágjuk fel és tegyük egy mélyebb tálba. Adjuk hozzá a húst.
- A kenyérszeleteket vágjuk kockára és lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett pirítsuk meg. Érdemes közvetlenül fogyasztás előtt a salátába tenni, különben elázik.
- Készítsük el az öntetet: a tojássárgáját keverjük ki az ecettel, adjuk hozzá az olívaolajat és a tejszínt, majd fűszerezzük.
- Jó étvágyat! 🙂
Egy további könnyű, egészséges saláta csirkeételek vagy egyéb húsételek mellé: http://kotkodakonyhaja.hu/gyors-rukolas-zoldsegsalata/
Leave a Reply