Csirkemell csíkok pirítása

csirkemell csíkok megpirítva
csirkemell csíkok megpirítva

Csirkemell csíkok pirítása, sütése, sütési ideje sok mindentől függ, de alapvetően nem nehéz.

A csirkemell csíkokból sokféle étel elkészíthető, pl. cézár saláta, csirkemell csíkok worchester szósszal, csirkemell zöldségekkel, wokban, lengyel csirke vagy brokkolis csirkés tészta.

Csirkemellfilé csíkok elkészítése

A csirkemell felcsíkozásához kell egy éles kés meg egy vágódeszka.

  1. A megmosott csirkemellfilét a vastagabbik oldala felől vastagságában félbevágjuk.
  2. Az így kapott két részt keresztben ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
1 kg csirkemellfilé
1 kg csirkemellfilé
csirkemell csíkokra vágása
csirkemell csíkokra vágása
csirkemellfilé csíkok
csirkemellfilé csíkok
csirkemellfilé csíkok 2
innentől rengetegféleképpen elkészíthető

Csirkemellfilé csíkok pirítása

A csirkemellfilé csíkok pirításához kell egy nagyobb serpenyő és zsiradék. Én a magam részéről zsírt szeretek hozzá használni, kis mennyiségben az egyik legegészségesebb zsiradékfajta, arról nem is beszélve, hogy a hús sokkal finomabb ebben sütve.

Csirkemell csíkok sütési ideje

Ahogy vártad is: az attól függ. Függ magától a csirkemelltől, mekkora a víztartalma, mennyire friss, függ a zsiradéktól, amiben pirítod, függ a serpenyőtől. Az enyém egy vastag fenekű acélserpenyő, lassan melegszik föl, de utána sokáig tartja a hőt. Ebben a csirkemell csíkok 8 perc sütés után kapnak enyhe aranybarna színt, 10 percnél már guszta, de ha te ropogósabban szereted, akkor 11-12 percig is sütheted. Ökölszabály: a csirkemell hamar átsül, nem kell órákig sütögetni, úgyhogy a legbiztosabb, ha az orrod után mész, illetve ha ránézésre jó, akkor biztosan jó.

  1. Fogj egy inkább nagyobb serpenyőt, olvassz benne egy fakanálnyi zsírt (melegíts egyéb zsiradékot, amit preferálsz).
  2. A forró zsírba tegyél annyi csirkemellcsíkot, amennyit még meg tudsz keverni. Pirítsd át a csirkemellcsíkok minden oldalát.
  3. Szedd ki törtőlapírra szűrőlapáttal, mehet a serpenyőbe szükség setén még egy kicsi zsír és a következő adag csirkemellcsík.

Nem véletlenül írtam serpenyőt. Ennek nagy a felülete és alacsony a fala, így a keletkező víz hamar elpárolog, a csirkemell nem fog főni, hanem gyorsan meg fog sülni.

Vigyázz, hogy ne forrósodjon túl az edény, mert akkor könnyen megég a zsír, odakap a hús. Ha túl gyorsan pirul a csirkemell, vedd kicsire a hőfokot. Sózni utólag érdemes, hogy ne eresszen rögtön sok levet.

csirkemell csíkok pirítása
csirkemell csíkok pirítása
csirkemell csíkok megpirítva
csirkemell csíkok megpirítva

Kész is van. Belekeverheted cézár salátába, készíthetsz worchesterszószós csirkemellet, csirkemellet zöldségekkel, wokban, lengyel csirkét vagy brokkolis csirkés tésztát.

Share and Enjoy !

0Shares
0 8

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Csirkemell zöldséggel, wokban - kotkodakonyhaja.hu
  2. Lengyel csirke gyömbérrel - kotkodakonyhaja.hu
  3. Csirkemell worchester szósz ízesítéssel - kotkodakonyhaja.hu
  4. Brokkolis-zöldborsós csirkemell - kotkodakonyhaja.hu
  5. Pikáns csirkemell tésztával - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*