Brokkolis-zöldborsós csirkemell

brokkolis zöldborsós csirkemell

Brokkolis-zöldborsós csirkemell: megszokott ízek szokatlan kombinációban. Villámgyors étel, különösen alkalmas egy ebédet vagy vacsorát rittyenteni, ha maradt sült vagy főtt csirkemell.

Egész sült csirkénknek a hatalmas melle fogyott a legkevésbé, így ez lett belőle.

Brokkolis-zöldborsós csirkemell: hozzávalók:

 • 1 csirkemellfilé, ha van maradék sült vagy főtt csirkemell, erre kiválóan alkalmas
 • 1 kisebb fej brokkoli, kb. 30 dkg
 • 25-30 dkg zöldborsó
 • 1 fej hagyma
 • kurkuma
 • olaj
 • 2 ek. liszt
 • 1 -2 dl tej
 • petrezselyemzöld

Brokkolis zöldborsós csirkemell elkészítése

 1. A csirkemellet kockázzuk fel, pirítsuk meg. Ha sült vagy főtt csirkemellel dolgozunk, akkor elég csak felkockázni.
 2. A brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg. A hagymát aprítsuk fel. Fazékban forrósítsunk olajat, pároljuk rajta üvegesre a hagymát, dobjuk rá a brokkolirózsákat, forgassuk össze és egy kicsit pároljuk együtt. A zöldborsó nagyon hamar megpuhul, úgyhogy én azt csak később adom hozzá.
 3. Szórjuk meg liszttel, öntsünk rá tejet, keverjük el, és pároljuk meg. közben mehet bele a zöldborsó is. Sózzuk, szórjuk meg kurkumával, ettől izgalmas színt és zamatot kap, és petrezselyemzölddel is lehet.
 4. Keverjük bele a pirított csirkemellet.
 5. Jó étvágyat! 🙂
brokkolis zöldborsós csirkemell
Brokkolis-zöldborsós csirkemell

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.

1 Trackback / Pingback

 1. Gyors zöldbabos-csirkemelles egytál - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*