Són sült csirke

són sült csirke

A són sült csirke a grillcsirke alternatívája: a maga egyszerűségében hordozza sikerének titkát. Semmi más nem kell hozzá, csak só meg csirke, esetleg néhány deka vaj, és készen is van a mennyei csirkés ételünk. Készítsd el, amikor nincs kedved sokat pepecselni a konyhában!

Són sült csirke hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 1 kg só
  • 5 dkg vaj

Són sült csirke elkészítése

  1. Mossuk meg a csirkét, sózzuk be kívül-belül.
  2. Egy tűzálló tálba borítsunk bele egy kg sót, ezt a végén ki kell dobni.
  3. Fektessük a csirkét a sóra a hátával fölfelé. A bőre alá vagy rá tegyünk vajdarabkákat, ettől zamatosabb lesz az íze.
  4. Takarjuk le, süssük 180 fokon 1,5 órán át, majd fordítsuk meg.
  5. Ilyenkorra a csirke már megpuhult, fokozzuk a hőmérsékletet 220 fokra, hogy szépen megpiruljon. Fedő vagy fólia nélkül kb. 20 perc múlva kész.
  6. Salátával, savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljuk.

Són sült csirke titka

A són sült csirke a párolgó sótól kapja az ízét, ami sütés közben átjárja a húst. Ettől nem csak ízletes, hanem porhanyós is lesz. Az alacsony sütési hőfok fokozza ezt a hatást.

Igazi lusta vasárnapokra való étel: az előkészítése pár perc, utána ebédig lehet lazulni! 🙂

són sült csirke1
són sült csirke

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*