A krémsajtos csirkemell tortilla tekercs vagy taquitos jellegében olyan, mint a hortobágyi húsos palacsinta, csak természetesen más, mexikói (szerű) ízesítéssel. Hogy ez vajon mennyire eredeti mexikói étel – nos, kutatásomban bebizonyosodott a sejtésem, ugyanis hajlottam arra, hogy inkább amerikai eredetet sejtsek mögötte. Ízvilágát tekintve mindenesetre valami erőteljeset (íme az amerikai eredet) és mexikóit (tortilla, taco szósz) egyránt tartalmaz.
Krémsajtos csirkemell tortilla hozzávalók
- 1 csirkemell filé
- 6 kicsi vagy 4 nagy tortilla lap
- 3 ek. krémsajt (én Exquisa márkát használtam, olcsóbb, mint a Philadelphia, és majdnem olyan jó)
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 3 ek. salsa szósz, tetszés szerinti ízesítésű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. őrölt kömény
- 2 kk. só
- őrölt bors
Krémsajtos csirkemell tortilla elkészítése
- A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
- Hozzákeverjük a krémsajtot, ha hűtőből vettük ki, rövid időre mikróba téve felpuhítjuk, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Továbbá hozzáadjuk a szószt, a reszelt sajtot és a fűszereket, hogy egységes masszát kapjunk.
- A tortilla lapra egy csíkban húspépet halmozunk, majd feltekerjük és sütőpapírral borított tepsire tesszük. Érdemes nem pont a közepére tenni a tölteléket, mert könnyebben tekerhető, ha kicsit a tortilla lap széle felé esik a töltelék.
- Fél óra alatt 175 fokon készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Krémsajtos csirkemell tortilla tipp
Tipp1: A krémsajtos csirkemell tortilla jó, kiadós felhasználása a csirkemellnek. Nagyon laktató étel, és a krémsajt, a reszelt sajt meg a salsa szósz erőteljesen feldúsítja. Készíts be egy nagy pohár friss vizet, hogy rögtön utána zúdítsd!
Tipp2: Előnye, hogy magában is fogyasztható, esetleg további salsa szószba lehet mártogatni. Mi friss salátával szeretjük a legjobban.
Leave a Reply