A töltött csirkecomb gyermekkorunk ízeit idézi, akár csak ezek az ételek: sóban sült csirke, rántott csirkecomb, mért ne térhetnénk vissza hozzá? Kiadós, zamatos étel, kicsit megbolondítja a többféle hozzávaló és a hagyományos ízesítés.
Hozzávalók
- 8 egész csirkecomb vagy 16 alsócomb
- 3 zsömle
- 3 kemény tojás
- 3 nyers tojás
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
- szárnyas fűszerkeverék
- zsír a sütéshez
Töltött csirkecomb elkészítése
- A zsömléket áztassuk be, majd nyomkodjuk ki. A hagymát és a szalonnát aprítsuk fel, pirítsuk meg.
- A kinyomkodott zsömléhez adjuk hozzá a felkockázott főtt tojást, a szalonnán megdinsztelt hagymát,a nyers tojásokat és az aprított (vagy szárított, morzsolt) petrezselymet, kész a töltelék. Sózni nem szükséges, mivel a szalonna már eleve sós.
- A megtisztított csirkecombokat sózzuk be, lazítsuk fel a bőrt, és tömködjük alá a tölteléket. Tegyük sütőlemezre, szórjuk meg szárnyas fűszerkeverékkel, és tegyünk alá 2-3 evőkanál zsírt. 160 fokon kb. 1 óra alatt folyamatosan locsolgatva a saját levével süssük készre, amíg a bőr ropogós lesz.
- Diétásan salátával tálaljuk, egyébként rizs illik hozzá.
Ez itt egy német töltött csirkecomb recept: https://www.chefkoch.de/rezepte/655511167227704/Schrats-gefuellte-Haehnchenkeulen.html
További kiadósabb csirkeételek:
Leave a Reply