Töltött csirkecomb

töltött csirkecomb

A töltött csirkecomb gyermekkorunk ízeit idézi, akár csak ezek az ételek: sóban sült csirke, rántott csirkecomb, mért ne térhetnénk vissza hozzá? Kiadós, zamatos étel, kicsit megbolondítja a többféle hozzávaló és a hagyományos ízesítés.

Hozzávalók

  • 8 egész csirkecomb vagy 16 alsócomb
  • 3 zsömle
  • 3 kemény tojás
  • 3 nyers tojás
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej hagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyem
  • szárnyas fűszerkeverék
  • zsír a sütéshez

Töltött csirkecomb elkészítése

  1. A zsömléket áztassuk be, majd nyomkodjuk ki. A hagymát és a szalonnát aprítsuk fel, pirítsuk meg.
  2. A kinyomkodott zsömléhez adjuk hozzá a felkockázott főtt tojást, a szalonnán megdinsztelt hagymát,a nyers tojásokat és az aprított (vagy szárított, morzsolt) petrezselymet, kész a töltelék. Sózni nem szükséges, mivel a szalonna már eleve sós.
  3. A megtisztított csirkecombokat sózzuk be, lazítsuk fel a bőrt, és tömködjük alá a tölteléket. Tegyük sütőlemezre, szórjuk meg szárnyas fűszerkeverékkel, és tegyünk alá 2-3 evőkanál zsírt. 160 fokon kb. 1 óra alatt folyamatosan locsolgatva a saját levével süssük készre, amíg a bőr ropogós lesz.
  4. Diétásan salátával tálaljuk, egyébként rizs illik hozzá.
töltött csirkecomb3
Zsömle beáztatva, kinyomkodva
töltött csirkecomb1
Megprirítjuk a húsos szalonnát
töltött csirkecomb2
A szalonnán megdinszteljük a hagymát
töltött csirkecomb4
A bőr alá betömködjük a tölteléket
töltött csirkecomb
Jó étvágyat a töltött csirkecombhoz!

Ez itt egy német töltött csirkecomb recept: https://www.chefkoch.de/rezepte/655511167227704/Schrats-gefuellte-Haehnchenkeulen.html

További kiadósabb csirkeételek:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*