Bacon-be tekert csirkemell magyarosan

Baconbe tekert csirkemell magyarosan

Bacon, csirkemell, tejföl: igazi mesterhármas, csak a fantázia szab határt annak, mivel bolondítod meg. Ez itt egy magyaros verzió: paprikakrémet/Piros Aranyat használtam hozzá.

Bacon-be tekert csirkemell magyarosan – hozzávalók

  • 2 kis csirkemell filé
  • 20 dkg bacon
  • 4 evőkanál tejföl
  • Piros Arany vagy más paprikakrém
  • lestyán
  • majoranna

Bacon-be tekert csirkemell magyarosan – elkészítés

  1. A csirkemell filét felszeleteljük, mindkét oldalukon besózzuk. A tejfölbe belekeverjük a paprikakrémet és a zöldfűszereket.
  2. A csirkemell szeleteket félujjnyi vastagon megkenjük a fűszeres tejföllel, 1-1 szelet bacont teszünk rájuk. Gyors mozdulattal megfordítjuk és föltekerjük.
  3. Egy kivajazott tűzálló tálba tesszük a csirkemell tekercseket, 180 fokon 50 percig sütjük. Ez idő alatt megpuhul a hús, és a bacon a tetején szép pirosra sül.
  4. Rizst, krumplipürét kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat! 🙂

Csirkemell bacon tejföl
Előkészítjük az alapanyagokat

csirkemell tejföl bacon
A csirkemell szeleteet megkenjük, baconszeletet teszünk rá, majd megfordítjuk
baconbe tekert csirkemell tejföllel
A baconbe tekert csirkemell szeleteket kivajazott tűzálló tálba tesszük
Baconbe tekert csirkemell magyarosan
Jó étvágyat! 🙂

Tipp: a bacon-ös csirkemell fűszerezése

Igazán erős aromájú fűszereket használunk ebben a receptben, azonban ahhoz, hogy valóban érvényesüljenek, egy kb. fél maréknyi mennyiségre van szükség belőlük. A Piros Aranyból pedig kb. 2 kávéskanálnyira. Ezt persze tetszés szerint szabályozhatod attól függően, melyik fűszer ízét szeretnéd a legintenzívebbre venni.

1 Trackback / Pingback

  1. Tejfölös csirkemell paprikás - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*