Bacon-be tekert csirkemell magyarosan

Baconbe tekert csirkemell magyarosan

Bacon, csirkemell, tejföl: igazi mesterhármas, csak a fantázia szab határt annak, mivel bolondítod meg. Ez itt egy magyaros verzió: paprikakrémet/Piros Aranyat használtam hozzá.

Bacon-be tekert csirkemell magyarosan – hozzávalók

 • 2 kis csirkemell filé
 • 20 dkg bacon
 • 4 evőkanál tejföl
 • Piros Arany vagy más paprikakrém
 • lestyán
 • majoranna

Bacon-be tekert csirkemell magyarosan – elkészítés

 1. A csirkemell filét felszeleteljük, mindkét oldalukon besózzuk. A tejfölbe belekeverjük a paprikakrémet és a zöldfűszereket.
 2. A csirkemell szeleteket félujjnyi vastagon megkenjük a fűszeres tejföllel, 1-1 szelet bacont teszünk rájuk. Gyors mozdulattal megfordítjuk és föltekerjük.
 3. Egy kivajazott tűzálló tálba tesszük a csirkemell tekercseket, 180 fokon 50 percig sütjük. Ez idő alatt megpuhul a hús, és a bacon a tetején szép pirosra sül.
 4. Rizst, krumplipürét kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat! 🙂

Csirkemell bacon tejföl
Előkészítjük az alapanyagokat

csirkemell tejföl bacon
A csirkemell szeletet megkenjük, baconszeletet teszünk rá, majd megfordítjuk és feltekerjük
baconbe tekert csirkemell tejföllel
A baconbe tekert csirkemell szeleteket kivajazott tűzálló tálba tesszük
Baconbe tekert csirkemell magyarosan
Jó étvágyat! 🙂

Tipp: a bacon-ös csirkemell fűszerezése

Igazán erős aromájú fűszereket használunk ebben a receptben, azonban ahhoz, hogy valóban érvényesüljenek, egy kb. fél maréknyi mennyiségre van szükség belőlük. A Piros Aranyból pedig kb. 2 kávéskanálnyira. Ezt persze tetszés szerint szabályozhatod attól függően, melyik fűszer ízét szeretnéd a legintenzívebbre venni.

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Tejfölös csirkemell paprikás - kotkodakonyhaja.hu
 2. Csirkemellfilé fűszeres krémsajttal - kotkodakonyhaja.hu
 3. Provence-i csirkemell rizzsel - kotkodakonyhaja.hu
 4. Töltött csirkecomb - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*