Pestos rakott csirkemell fél óra alatt

pestos csirkemell

A pestos rakott csirkemell egy ínycsiklandó fogás, mely villámgyorsan elkészül és nagyon tápláló. Ha megvannak az alapanyagok, fél óra múlva már az asztalon gőzölög az isteni csirkés étel! Szuperkönnyű, elronthatatlan.

Pesos rakott csirkemell hozzávalók

  • 1 csirkemell filé
  • fél üveg zöld pesto
  • 25 dkg mozzarella
  • 1 dl főzőtejszín (enélkül se rossz)

Pestos rakott csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet keresztben fölszeleteljük, besózzuk és kivajazott tűzálló tálba fektetjük.
  2. A csirkemell szeleteket megkenjük zöld pestoval.
csirkemell zöld pesto

2. A mozzarellát karikákra vágjuk és beborítjuk vele a csirkemell szeleteket.

csirkemell mozzarella pesto

3. Kb. egy ujjnyi főzőtejszínt öntünk alá. Nem feltétlenül szükséges, de így zamatosabb lesz a hús.

csirkemell pesto mozzarella tejszín

4. 25 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.

pestos csirkemell

5. Köretként sült krumpli illik hozzá. Én nem bő olajban sütöm, hanem először héjában félig megfőzöm, majd meghámozom, nagyobb darabokra aprítom, és olívaolajjal megkent sütőpapíros tepsiben készre sütöm. Isteni! És mellesleg sokkal kevesebb macerával megvan, ráadásul még egészségesebb is és nem terjeng a lakásban olajszag.

Jó étvágyat! 🙂

pestos rakott csirkemell

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Tejfölös csirkemell paprikás - kotkodakonyhaja.hu
  2. Provence-i csirkemell rizzsel - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*