Provence-i csirkemell rizzsel

provence-i csirkemell rizzsel

A provence-i csirkemell rizzsel az illatos zöldfűszerektől és a citromtól lesz frissítő és különleges. Legyen otthon mindig ez a néhány hozzávaló, hogy bármikor el tudd készíteni ezt a gyors, egészséges és finom ételt!

Provence-i csirkemell rizzsel – hozzávalók

 • 1 csirkemell filé
 • 1 bögre rizs
 • 2 bögre húsleves vagy víz és 1 leveskocka
 • 5 dkg vaj
 • bors
 • provence-i fűszerkeverék
 • 1 citrom

Elkészítés

 1. A csirkemell filét nagyobb darabokra vágjuk, vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fűszerkeveréket.
 2. A megmosott rizst rádobjuk, kicsit együtt kevergetjük a hússal, majd felöntjük a kétszeres mennyiségű levessel vagy vízzel. Utóbbi esetben belemorzsoljuk a leveskockát. Enyhén megsózzuk és belecsavarjuk a citrom felét.
 3. Amíg el nem fővi a levét, nem szabad megkeverni, mert „mancsos” lesz a rizs. Ezért tegyük platnira (ez hogy van magyarul???), nehogy leégjen.
 4. Tálaláskor csavarjunk még rá citromot.
 5. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell provence-i fűszer
A húst vajon megpirítjuk, megfűszerezzük

provence-i csirkemell rizs
Fedő alatt, platnin főzzük tovább a rizzsel

provence-i csirkemell rizzsel
Illatos, friss, mmmmmm… Mennyei!!!

Tipp: Ez az étel rengetegféleképpen variálható, hiszen nem más, mint a jó öreg rizses hús egy alternatív variációja. Próbáld ki olasz vagy akár kínai fűszerkeverékkel!

Nézd meg ezeket is:

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*