Provence-i csirkemell rizzsel

provence-i csirkemell rizzsel

A provence-i csirkemell rizzsel az illatos zöldfűszerektől és a citromtól lesz frissítő és különleges. Legyen otthon mindig ez a néhány hozzávaló, hogy bármikor el tudd készíteni ezt a gyors, egészséges és finom ételt!

Provence-i csirkemell rizzsel – hozzávalók

  • 1 csirkemell filé
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleves vagy víz és 1 leveskocka
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • provence-i fűszerkeverék
  • 1 citrom

Provence-i csirkemell filé rizzsel – elkészítés

  1. A csirkemell filét nagyobb darabokra vágjuk, vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fűszerkeveréket.
  2. A megmosott rizst rádobjuk, kicsit együtt kevergetjük a hússal, majd felöntjük a kétszeres mennyiségű levessel vagy vízzel. Utóbbi esetben belemorzsoljuk a leveskockát. Enyhén megsózzuk és belecsavarjuk a citrom felét.
  3. Amíg el nem fővi a levét, nem szabad megkeverni, mert “mancsos” lesz a rizs. Ezért tegyük platnira (ez hogy van magyarul???), nehogy leégjen.
  4. Tálaláskor csavarjunk még rá citromot.
  5. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell provence-i fűszer
A húst vajon megpirítjuk, megfűszerezzük

provence-i csirkemell rizs
Fedő alatt, platnin főzzük tovább a rizzsel

provence-i csirkemell rizzsel
Illatos, friss, mmmmmm… Mennyei!!!

Tipp: Ez az étel rengetegféleképpen variálható, hiszen nem más, mint a jó öreg rizses hús egy alternatív variációja. Próbáld ki olasz vagy akár kínai fűszerkeverékkel!

Nézd meg ezeket is:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*